Rukomet

Červar: 'Imali smo dobrih momenata, ali i nekih gdje smo zaštekali'

Sportnet • utorak, 05.01.2021.
Červar: 'Imali smo dobrih momenata, ali i nekih gdje smo zaštekali'
Foto: Pixsell

Akteri pobjede hrvatske rukometne reprezentacije nad Španjolskom u pripremnom susretu su bili zadovoljni, iako naglašavaju da rezultat nije najbitniji...

Hrvatska rukometna reprezentacija je u prvoj od dvije provjere protiv Španjolske prije SP slavila u Poreču. Iako rezultat u ovoj fazi nije najvažniji, akteri su bili sretni pobjedom. Svoj osvrt je dao Lino Červar:

"U svakom slučaju rotirali smo, dali smo šansu mlađim igračima. Imali su jako dobrih momenata, bilo je momenata gdje smo i malo zaštekali, ali mislim da nam je ova utakmica jako dobro poslužila, poglavito ako ste primijetili u drugom poluvremenu, oni su malo dublje igrali, u prvom isto, imali smo dosta problema kod toga. To je dobro za nas, da znamo što nas čeka i mi ćemo se za to spremiti, to je sigurno. Svaka pobjeda, i u pripremama, je dobrodošla", kazao je izbornik.

Zadovoljan pobjedom je i Marko Mamić koji naglašava da se i u pobijedi može griješiti i izvući pouke.

"Uvijek je dobro započeti godinu s pobjedom. Imali smo dosta malo vremena, ali situacija je takva kakva je i naravno da smo zadovoljni s pobjedom. Kao uvijek, iz pobjede se mogu izvući i loše stvari ali zato i igramo ovakve utakmice da bi naučili što možemo bolje napraviti i tako se pripremiti za sljedeću utakmicu."

Bila je ovo mala prilika za uzvrat za finale Europskog prvenstva pa je sretan svojevrsnim revanšem Mate Šunjić.

"Španjolska je prvak Europe. Bili smo im malo dužni, dobro smo trenirali, spremali se i evo, najvažnije je da smo utakmicu završili s pobjedom. Svi su dobili priliku, i mislim da možemo biti zadovoljni sa ovom današnjom provjerom", kazao je Šunjić.

AUTOR: HRS

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!