Zimski sportovi

Linus Strasser slavio na Sljemenu, tri Hrvata u Top 15!

Jan Šneler • srijeda, 06.01.2021.
Linus Strasser slavio na Sljemenu, tri Hrvata u Top 15!
Foto: Pixsell

Fantastičan rezultat hrvatskih skijaša u slalomu na Sljemenu! Pobjedu je odnio Nijemac Linus Strasser, Filip Zubčić bio je sjajan peti, Matej Vidović 12., Samuel Kolega 15., a Istok Rodeš 23...

Iako pred praznim gledalištem zbog pandemije, skijaška utrka u Zagrebu nije razočarala. Posebno veseli sjajna predstava hrvatskih skijaša.

Pobjedu je odnio njemački skijaš Linus Strasser koji je prvu vožnju završio na osmom mjestu i fenomenalnim nastavkom došao do slavlja. Na drugom mjestu smjestio se Manuel Feller dok je treći završio Marco Schwarz.

Najbolji od hrvatskih predstavnika očekivano je bio Filip Zubčić. Nakon desetog mjesta u prvoj vožnji, utrku je zaključio na sjajnoj petoj poziciji. Slijedio ga je Matej Vidović koji je završio na 12. mjestu.

Još dvojica hrvatskih skijaša završila su u prvih 30. Samuel Kolega bio je 30. u prvoj vožnji, a dvostruko je poboljšao svoju poziciju u nastavku i završio na 15. mjestu. Istok Rodeš jedini nije popravio plasman iz prve vožnje, ali je završio na odličnom 23. mjestu.

Svjetski kup, slalom (m), Zagreb:
1. Linus Strasser (NJE)
2. Manuel Feller (AUT)
3. Marco Schwarz (AUT)
...
5. Filip Zubčić (HRV) +0.47
12. Matej Vidović (HRV) +0.77
15. Samuel Kolega (HRV) +0.97
23. Istok Rodeš (HRV) +1.91

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!