Košarka

Bealovih 60 nedovoljno za pobjedu Wizardsa, Boston svladao Miami

Matej Kačan • četvrtak, 07.01.2021.
Bealovih 60 nedovoljno za pobjedu Wizardsa, Boston svladao Miami

U bogatoj NBA večeri svakako izdvajamo veliku partiju Bradleyja Beala koji je svoje Washington Wizardse vukao sa 60 poena, ali ni njegova večer karijere nije bila dovoljna za pobjedu Wizardsa nad Philadelphia 76ersima...

Dok su njihovim matičnim gradom buktjeli neredi, Washington Wizardsi su imali tu sreću da svoje obveze u srijedu navečer obavljaju u Philadelphiji. Bradley Beal je bio posebno nadahnut te je postavio rekord karijere, ali niti to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Beal je zabio čak 60 poena uz 20/35 iz igre, no Wizardsi nisu mogli obraniti ništa pa su Sixersi slavili sa 141:136 uz 38 poena Joela Embiida i 28 Setha Curryja. Veliku večer je na gostovanju u Atlanti imao Gordon Hayward kojeg ostatak ekipe ipak nije izdao.

Charlotte Hornetsi su svladali Atlanta Hawkse sa 102:94, a Hayward je imao 44 poena. Ponajbolju partiju dosadašnje NBA karijere je odigrao i LaMelo Ball koji je zabio 16 poena, a uhvatio je osam skokova te je podijelio pet dodavanja. Hornetsima je uspjelo zatvoriti Traea Younga, a na razini zadatka je bio John Collins s 23 poena i 11 skokova.

U središnjem susretu Istoka su Boston Celticsi velikom serijom pri kraju susreta svladali prošlosezonske finaliste Miami Heat sa 107:105, i to košem novaka Peytona Pritcharda za pobjedu nakon što je uhvatio napadački skok nakon promašaja Marcusa Smarta.

Pritchardu je to bio tek šesti poen, a do tad su po običaju vukli Jayson Tatum s 23 i Jaylen Brown s 21 poenom i 12 skokova, dok je kod Heata koji se još traži 26 zabio Jimmy Butler. U napadačkoj eksploziji i igri bez obrana su Sacramento Kingsi svladali Chicago Bullse sa 128:124.

Tijesnu završnicu su odigrali OKC Thunder i NO Pelicans, a Thunderi su iznenadili te su slavili sa 111:110 slobodnim bacanjem Georgea Hilla 12 sekundi prije kraja. No, Thundere je po običaju vodio Shai Gilgeous-Alexander s 21 poenom, dok je 20 dodao Darius Bazley. Kod Pelicansa je 29 ubacio Zion Williamson.

Slaba večer Jamesa Hardena je koštala Houston Rocketse poraza od Indiana Pacersa koje je do 114:107 vodio Malcolm Brogdon s 35 poena, dok je 22 ubacio Domantas Sabonis. Harden je šutirao tek 5/14 za 15 poena i 12 asistencija, a 28 je ubacio John Wall.

Orlando Magic je svladao Cleveland Cavalierse sa 105:94, ali bi mogao to skupo platiti jer je nakon samo četiri i pol minute igre pukao prednji križni ligament Markelleu Fultzu koji je jako dobro krenuo u sezonu i pokazivao je naznake talenta. Bez prvog beka je Magic do pobjede vodio Terrence Ross s 20 poena.

Pobjedu su ostvarili i Milwaukee Bucksi koji su sa 130:115 svladali Detroit Pistonse uz 25 poena Giannisa Antetokounmpoa te 23 Khris Middletona. Kod Detroita je 31 zabio Jerami Grant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!