Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti poraženi na peterce od Crne Gore

Mihaela Bradovski • petak, 08.01.2021.
Hrvatski vaterpolisti poraženi na peterce od Crne Gore

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige od Crne Gore nakon peteraca...

Hrvatski vaterpolisti neće igrati na završnom turniru Svjetske lige kojem je domaćin Tbilisi. Hrvatska je u četvrtfinalu europskih kvalifikacija poražena od Crne Gore nakon peteraca s ukupnih 15:14.

Crnogorci su bili kobni za Hrvatsku i u borbi za odličje na prošlom Europskom prvenstvu pa možemo reći kako su oni ti koji su u zamahu s dvije bitne pobjede u međusobnim dvobojima u nizu.

U ovom susretu dugo se igralo gol za gol s izmjenama vodstva da b Hrvatska bila ta koja je prva napravila malo odvajanje odlaskom na 6:4 u trećj dionici.

Crna Gora je vodila 4:3, no s dva gola Lorena Fatovića i jednim Mare Jokovića Hrvatska je napravila seriju 3:0 i okrenula dvoboj na svoju stranu.

Crnogorci su bolje otvorili zadnju dionicu kada su golovima Draška Brguljana i Dušana Matkovića poravnali na 7:7, Fatović i Dobud još jednom odvajaju Hrvatsku, ali Crna Gora se vraća u završnici i sedam sekundi prije kraja golom Alekse Ukropine poravnala je na 10:10 i izborila peterce.

Uslijedilo je raspucavanje gdje je koban bio nerealizirani peterac Xavija Garcije u četvrtoj seriji.

Kod Hrvatske Loren Fatović postigao je čak šest golova, a kod Crne Gore Aleksandar Ivović zabio je četiri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!