Zimski sportovi

Sjajni Zubčić pretplatio se na drugo mjesto u Adelbodenu!

Branimir Korać • subota, 09.01.2021.
Sjajni Zubčić pretplatio se na drugo mjesto u Adelbodenu!

Filip Zubčić odvezao je još jednu sjajnu veleslalomsku utrku u Adelbodenu i završio ponovno na drugom mjestu. Kao i dan ranije, Alexis Pinturault je bio prebrz i na kraju je uvjerljivo slavio...

Filip Zubčić je u sjajnoj formi, a i staza u Adelbodenu mu dokazano odgovara. Nakon što je prvu vožnju odradio dobro i ostvario peto vrijeme, u drugoj je bio još bolji i napredovao je do drugog mjesta.

Na ovoj stazi je i prošle godine završio na drugom mjestu, pa i jučer također da bi danas sve to ponovio.

Nakon prve vožnje u vodstvu je bio Loic Meillard, ali on je u drugoj vožnji kiksao i nakon drugog prolaznog vremena napravio je veliku pogrešku i izgubio previše vremena te pao iza Zubčića.

Zubčić je preskočio i Marca Odermatta koji je bio na trećem mjestu nakon prve vožnje, no nije mogao i Alexisa Pinturaulta. Francuz je kao i dan ranije bio vrlo uvjerljiv, nitko mu nije niti zaprijetio i s fantastično odrađenom drugom vožnjom slavio je uz veliku prednost.

Meillard je završio na trećem mjestu s dvije stotinke prednosti nad Odermattom i svega četiri stotinke boljim vremenom od Aleksandera Aamodta Kildea.

Najveći skok napravio je Manuel Feller koji je s drugim vremenom druge vožnje napredovao s 28. na 11. mjesto dok je najveći pad upisao Henrik Kristoffersen, na kraju je bio tek 27., ali već prva vožnja za njega je bila borba i nije bila dobra.

Novu priliku za osvajanje bodova Zubčić će imati u nedjelju kada je na rasporedu slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!