Košarka

Nuggetsi pregazili Knickse, isključeni Morris i Cousins u pobjedi Lakersa u Houstonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.01.2021.
Nuggetsi pregazili Knickse, isključeni Morris i Cousins u pobjedi Lakersa u Houstonu

U noćašnjem programu u NBA ligi najuvjerljiviji su bili Denver Nuggetsi koji su upisali visoku pobjedu protiv New York Knicksa...

New York Knicksi su u dosadašnjem dijelu sezone suprotno očekivanjima skupili pet pobjeda i na 50 posto su, ali noćas nisu imali šanse. Denver Nuggetsi koji su i dalje bez Michaela Portera, upisali su visoku pobjedu 114:89. Veliku pomoć starterima pružili su igrači s klupe koji su sudjelovali s velikih 54 poena.

Kod Denvera najučinkovitiji bili su Nikola Jokić s 22 poena, deset skokova i pet asistencija te Gary Harris s 14 poena. Kod Knicksa Julius Randle ubacio je 29 poena uz deset skokova i pet asistencija dok je Elfrid Payton dodao 12 poena i pet asistencija.

Los Angeles Lakersi slavili su kod Houston Rocketsa sa 120:102, a susret su obilježila i isključenja na obje strane. Prvo je već u prvoj dionici isključen Markieff Morris zbog sukoba s DeMarcusom Cousinsom, a Cousinsa je ista sudbina dočekala u drugoj četvrtini kada je isključen zbog teškog prekršaja na LeBronu Jamesu.

Inače Lakersi su rutinski slavili, odnijeli su pobjedu 120:102 iako je ta prednost na kraju mogla biti i znatno izraženija.

Anthony Davis bio je prvo ime susreta s 27 poena dok je James dodao 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Christian Wood ubacio je 23 poena, James Harden 20 poena, šest skokova i devet asistencija, a John Wall 14 poena uz deset skokova i pet asistencija.

Minnesota je boljom igrom u zadnjoj dionici stigla do pobjede protiv Spursa. Na taj način prekinula je niz poraza i stigla tek do treće ovosezonske pobjede i svejedno nije bilo dovoljno da pobjedne s dna konferencije.

D'Angelo Russell predvodio ju je s 27 poena, pet skokova i pet asistencija, a Malik Beasley dodao je 24 poena. Kod poraženih Lonnie Walker ubacio je 25 poena, a LaMarcus Aldridge 20 poena uz devet skokova.

Netsi su ponovno bili bez Kyrieja Irvinga, a novi poraz nanio im je Thunder. Oklahoma City je slavio sa 129:116 unatoč sjajnom nastupu Kevina Duranta.

Durant je ubacio 36 poena i uhvatio 11 skokova, Caris LeVert pomagao mu je s 21 poenom i šest asistencija dok je Jake Allen upisao 15 poena i deset skokova. Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 31 poen uz šest skokova i sedam asistencija, 25 poena dodao je Hamidou Diallo, a 22 poena i šest skokova Al Horford.

Novi poraz upisao je Toronto unatoč vrlo lošem nastupu Stephena Curryja. Prva zvijezda Warriorsa šutirala je iz igre 2/16, za tricu 1/10 i imala je najviše izgubljenih lopti na susretu, njih pet.

Pobjedu Warriorsima donio je s linije slobodnih bacanja Damion Lee, s druge strane Pascal Siakam pokušao je sa zvukom sirene, ali bio je neprecizan.

Kod Warriorsa Andrew Wiggins ubacio je 17 poena, Eric Paschall dodao je 15 poena, a Draymond Green dodao je deset poena, deset asistencija i devet skokova. Kod Toronta Siakam je upisao 25 poena i 11 skokova, a Fred VanVleet 21 poen uz po pet skokova i asistencija.

NBA:
New York Knicks - Denver Nuggets 89:114
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 102:120
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 96:88
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 116:129
Golden State Warriors - Toronto Raptors 106:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!