Košarka

Blijedi Zadar ipak preko Cedevite Junior do završnog turnira Kupa

Matej Kačan • utorak, 12.01.2021.
Blijedi Zadar ipak preko Cedevite Junior do završnog turnira Kupa
Foto: Pixsell

U zaostalom susretu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića, košarkaši Zadra su nakon dosta muke ipak slomili i rutinski svladali Cedevitu Junior s 81:69...

Uz mnogo muke i jako slabu igru u prvih 25 minuta, košarkaši Zadra ipak su uspješno započeli svoj put prema obrani jedinog trofeja koji se u domaćoj košarci podijelio prošle sezone - Kupa Krešimira Ćosića. Zadrani su u gostima ipak slomili Cedevitu Junior s 81:69.

Nije počelo dobro za Zadar koji je prije samo dva dana igrao abaligaški susret s Cedevita Olimpijom. Domaći narančasti su krenuli furiozno te su povezali šest trica u prvih pet minuta, od čega je pet bilo djelo Emira Šabića koji je u prvoj dionici skupio 17 poena.

Nakon 10 minuta je tako 26:14, a Zadar se tek malim buđenjem u drugoj četvrtini približava na sedam poena zaostatka na poluvremenu. Ipak, u drugom dijelu se Zadar stabilizirao, proigrao je Chinanu Onuaku, a Ivan Perinčić je nakon mnogo miksanja pronašao pravu petorku.

Justin Carter, Antonio Jordano i Jan Palokaj dali su impuls s klupe i donijeli su stabilnost pa se prednost Cedevite Junior topi, a krajem treće i početkom četvrte četvrtine ulaze i neki dalekometni šutevi za Zadar i rezultat se preokrenuo.

Do kraja su Zadrani sigurno obavili posao i nakon mučenja koje je bilo veće od očekivanog s 81:69 prolaze na završni turnir osam najboljih ekipa u Kupu. 17 poena uz 17 skokova je imao Onuaku, dok je 15 uz četiri skoka i tri dodavanja dodao Palokaj. Kod Cedevite Junior je Šabić na kraju ostao na 21 poenu.

Kup Krešimira Ćosića, osmina finala:
Cedevita Junior - Zadar 69:81

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!