Košarka

Bogdanović odličan u visokoj pobjedi Jazza, Durant nosio Netse do pobjede protiv Nuggetsa

Branimir Korać • srijeda, 13.01.2021.
Bogdanović odličan u visokoj pobjedi Jazza, Durant nosio Netse do pobjede protiv Nuggetsa

Noćašnji program u NBA ligi donio je još jednu odgodu, nisu nastupili Bullsi i Celticsi, a na parketu se našao jedan Hrvat. Bojan Bogdanović bio je vrlo robar u pobjedi Jazza protiv Cavsa...

Značajno oslabljeni Cleveland Cavaliersi bez Andrea Drummonda, Collina Sextona, Dantea Exuma, Dariusa Garlanda, Kevina Lovea jednostavno nisu imali šanse protiv Utah Jazza.

Raspoloženi Jazzeri glatko su slavili sa 117:87 ne dopustivši Cavsima niti u jednom trenutku ikakvu pomisao da bi u ovom susretu mogli nešto napraviti. Odradili su jako dobar posao , dominirali od početka do kraja i zasluženo slavili.

Dovoljno je pogledati vanjski put, Utah je ubacio 24 trica iz 45 pokušaja dok je Cleveland imao tek osam ubačenih trica iz 31 pokušaja.

Bojan Bogdanović odradio je jako dobru utakmicu i za 28 minuta ubacio je 20 poena (2/4 za dva, 4/6 za tri, 4/4 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

Osim njega kod Utaha su se istaknuli Donovan Mitchell s 27 poena (5/7 trica) i Jordan Clarkson s 21 poenom (5/9 trica) i osam skokova. Kod Cavsa Cedi Osman upisao je 17 poena i šest asistencija, a po 11 poena dodali su Isaac Okoro i Damyean Dotson.

Kyrie Irving propustio je još jednu utakmicu, ali ovaj put to nije predstavljalo problem Netsima koji su stigli do pobjede u susretu protiv Denver Nuggetsa. Nuggetsi su odradili fantastično prvo poluvrijeme u kojem su imali gotovo 20 poena viška, ali nastavak je u potpunosti pripao Netsima koji rade veliki preokret i odlaze do pobjede.

Kevin Durant ubacio je 34 poena uz 13 asistencija i devet skokova, a Caris LeVert dodao je 20 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Nuggetsa Nikola Jokić završio je s 23 poena, 11 asistencija, osam skokova i sedam osvojenih lopti, Will Barton dodao je 22 poena, a Jamal Murray 20 poena.

Preokretom u drugom poluvremenu Indiana Pacersi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Golden State Warriorsa. Warriorsi su kontrolirali susret u prvom dijelu, ali onda se Indiana vratila te na kraju u zadnjoj dionici potpuno okrenula rezultat i upisala pobjedu.

Myles Turner predvodio je Indianu s 22 poena i 12 skokova, Domantas Sabonis dodao je 18 poena, 14 skokova i šest asistencija, a Aaron Holiday 16 poena uz 12 asistencija. Kod Warriorsa Andrew Wiggins upisao je 22 poena i sedam skokova, a Stephen Curry 20 poena.

Sixersi su teškom mukom kroz produžetak uspjeli svladati oslabljeni Miami Heat. Joel Embiid bio je nezaustavljiv, ubacio je 45 poena, od toga 35 u drugom dijelu, a tome je dodao 16 skokova. Danny Green pratio ga je s 29 poena, deset skokova i šest asistencija uz ubačenih devet trica. Kod Miamija Tyler Herro ubacio je 34 poena uz sedam skokova dok je Duncan Robinson dodao 26 poena.

LA Lakersi bez problema su slavili u gostima u Houstonu sa 117:100. Domaćin i dalje ima problem s Jamesom Hardenom koji je sada igrao, ali i dalje ne liči na sebe iako je ovaj put sa 16 poena bio drugi strijelac Rocketsa iza Christiana Wooda koji je upisao 18 poena i osam skokova.

Kod Lakersa LeBron James ubilježio je 26 poena, osam skokova i pet dodavanja dok je Anthony Davis pratio s 19 poena i deset skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 87:117
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 122:116
Golden State Warriors - Indiana Pacers 95:104
Philadelphia 76ers - Miami Heat 137:134 produžetak
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 102:112
Houston Rockets - LA Lakers 100:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!