Rukomet

Šego i Karačić propuštaju start: 'Izvjesno je da neće nastupiti'

Branimir Korać • četvrtak, 14.01.2021.
Šego i Karačić propuštaju start: 'Izvjesno je da neće nastupiti'
Foto: Pixsell

Lino Červar još nije odlučio s kojom će postavom krenuti na Japan. Izvjesno je tek da neće nastupiti Marin Šego i Igor Karačić...

Još uoči puta u Egipat, bilo je jasno da će Marin Šego i Igor Karačić vjerojatno propustiti prve utakmice. Hrvatska u prvom krugu natjecanja u skupini s Katarom, Japanom i Angolom ne bi smjela imati problem i ti susreti trebali bi pomoći da se Karačić i ego oporave u potpunosti i polajko uvedu u momčad.

"Još uvijek ne mogu otkriti sastav, nakon treninga ću objaviti imena onih koji konkuriraju za Japan. Izvjesno je da Šego i Karačić neće odmah nastupiti, a imamo problema i s Cindrićem. Otpast će četvorica, ono što je vjerojatno je da na popisu igrača za Japan neće biti Šego i Karačić", kaže Lino Červar.

Červar je zamoljen da usporedi Japan s Južnom Korejom koja je Hrvatskoj znala stvarati probleme ranije.

"Ovaj Japan je dosta slična reprezentacija onoj Južnoj Koreji s kojom smo se mučili ranije. Tim reprezentacijama ne smiješ dopustiti da se razmašu jer tada padaš u njihovu zamku i igraš njihovu ighri. Najvažnije je da mi imamo kontrolu igre u svojim rukama."

Japan ima prednost u tome što je proveo dugo vremena na pripremama i Dagur Sigurdsson mogao je uigrati momčad.

"Oni se definitivno dižu i pripremaju za Olimpijske igre. Vidi se da su uigraniji, pokazali su i u pripremnoj utakmici s Egiptom koliko su neugodni. Vrlo su brzi i pokretljivi i znaju kazniti svaku pogrešku, moramo biti maksimalno ozbiljni", dodaje Lino.

Červar se osvrnuo i na cijelu atmosferu oko Prvenstva, oklopna vozila i vojsku koji stvaraju osjećaj nelagode, ali svi se prilagođavaju i razmišljaju samo o utakmici.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!