Košarka

Raptorsi izdržali nalet Hornetsa, Blazersi ostali bez ozlijeđenog Nurkića

Branimir Korać • petak, 15.01.2021.
Raptorsi izdržali nalet Hornetsa, Blazersi ostali bez ozlijeđenog Nurkića

Noćašnji program u NBA ligi donio je pet utakmica, a od hrvatskih košarkaša nitko nije nastupio. Luka Šamanić s klupe je odgledao poraz Spursa protiv Rocketsa...

Toronto Raptorsi napokon su uspjeli slaviti u tijesnoj završnici. Previše takvih utakmica su izgubili ove sezone pa su tako noćas upisali tek treću ovosezonsku pobjedu. Ugostili su Charlotte Hornetse bez Gordona Haywarda i upisali su pobjedu 111:108.

Imali su tijekom susreta Raptorsi i 18 poena prednosti, krajem treće četvrtine, ali u završnici je Charlotte zaprijetio, došao na minus tri, imao je i napad za poravnanje, ali Washington i Graham nisu ubacili trice i Toronto je slavio.

Chris Boucher ubacio je 25 poena uz deset skokova, Fred VanVleet 17 poena (5/15 trica) uz osam asistencija, a Kyle Lowry 16 poena uz 12 asistencija i šest skokova. Kod Charlottea Terry Rozier upisao je 22 poena i pet asistencija, PJ Washington 20 poena i 11 skokova, a LaMelo Ball 14 poena uz 11 asistencija i šest skokova.

Philadelphia i Miami imaju velikih problema s izostancima, Philadelphia se napokon kompletira, ali Miami je i dalje u velikim problemima. Sa svega nekolicinom onih koji inače dobivaju ikakvu minutažu, nije imao nikakve šanse kod Philadelphije i upisao je poraz 125:108.

Sixersi su najvećim dijelom susreta imali ugodnu prednost i glatko su slavili. Predvodili su ih Shake Milton s 31 poenom i sedam asistencija, Tobias Harris s 18 poena te Ben Simmons s deset poena, deset skokova i 12 asistencija.

Kod Miamija Duncan Robinson ubacio je 22 poena, Gabe Vincent 21 poen uz osam asistencija, a Precious Achiuwa deset poena uz 11 skokova.

Nakon lošeg ulaska u sezonu, Denver Nuggetsi izgledaju sve bolje, a noćas su nadigrali Golden State Warriorse sa 114:104. Uglavnom su bili u vodstvu,tek u početku su Warriorsi u nekoliko navrata bili u plusu, ali ostatak susreta protekao je pod kontrolom Denvera.

Nikola Jokić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu s 23 poena, 14 skokova i deset asistencija dok su po 17 poena dodali Will Barton i Jamal Murray (devet skokova, šest asistencija). Kod Warriorsa Stephen Curry upisao je 35 poena(5/11 trica) i 11 skokova, a James Wiseman dodao je 18 poena i pet skokova.

"Stalno nešto", razočarano je procijedio Damian Lillard nakon poraza Portlanda kod kuće od Indiane 111:87. Nije poraz toliki problem, problem je što su Blazersi opet ostali bez Jusufa Nurkića koji je slomio zapešće ruke i čeka ga dugačka pauza. Portland nikako ne može bez ozljeda ključnih igrača, već godinama se ponavlja ista stvar.

Indianu su do velike pobjede predvodili Malcolm Brogdon s 25 poena, sedam asistencija i pet skokova te Domantas Sabonis s 23 poena, 15 skokova i pet asistencija te Myles Turner s 11 poena i deset skokova. Kod Blazersa po 22 poena ubacili su CJ McCollum i Damian Lillard (šest skokova).

Houston Rocketsi pobjedom su započeli život bez Jamesa Hardena. Slavili su u teksaškom dvoboju protiv San Antonio Spursa za koje Luka Šamanić nije ulazio u igru.

Christian Wood predvodio je Rocketse s 27 poena (5/7 trica) i 15 skokova, Sterling Brown dodao je 23 poena i sedam skokova, a Jae'Sean Tate 13 poena, pet skokova i deset asistencija. Kod Spursa Keldon Johnson imao je 29 poena i šest skokova, a Lonnie Walker 16 poena.

NBA:
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 111:108
Philadelphia 76ers - Miami Heat 125:108
Denver Nuggets - Golden State Warriors 114:104
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 87:111
San Antonio Spurs - Houston Rockets 105:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!