Nogomet

Auckland odustao od nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu

Branimir Korać, HINA • petak, 15.01.2021.
Auckland odustao od nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Prvak Oceanije Auckland odustao je od nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu zbog restrikcija vezanih uz pandemiju koronavirusa...

Novozelandski nogometni klub Auckland odustao je od nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu koje se treba održati u veljači u Kataru zbog ograničenja vezanih za pandemiju COVID-19, objavila je u petak FIFA.

Auckland, koji je devet puta osvajao Ligu prvaka Oceanije, neće krenuti na put do Katara zbog "pandemije i mjera karantene koje su uvele novozelandske vlasti", navodi FIFA.

FIFA je, u koordinaciji s katarskim vlastima, obećala "medicinski protokol i sveobuhvatne sigurnosne mjere kako bi se zaštitilo zdravlje svih koji sudjeluju u natjecanju".

Svjetsko klupsko prvenstvo okupit će tako šest momčadi u razdoblju od 1. do 11. veljače - katarski Al-Duhail, egipatski Al Ahly, minhenski Bayern, južnokorejski Ulsan Hyundai, meksički Tigres UANL te pobjednika Copa Libertadoresa čije se finale igra 30. siječnja.

Ove godine bi se trebala držati dva svjetska klupska prvenstva jer je ono 2020. pomaknuto na veljaču, a u prosincu je predviđen turnir u Japanu gdje se očekuje nastup sedam momčadi.

U izdanju za 2019. godinu, koje je održano također u Kataru, pobijedio je Liverpool koji je u finalu s 1:0 svladao brazilski Flamengo.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!