Rukomet

Červar: 'Moramo se pripremiti bolje za Angolu, neće biti jednostavno'

Mihaela Bradovski • subota, 16.01.2021.
Červar: 'Moramo se pripremiti bolje za Angolu, neće biti jednostavno'

Hrvatska ostavlja iza sebe dvoboj protiv Japana i potpuno se okreće Angoli. Lino Červar upozorava da neće biti lako niti s Afrikancima...

Lino Červar arhivira Japan, svjestan kako dosta toga nije štimalo. Loš pristup susretu svakako je jedan od razloga ovakvog rezultata.

"Oni su nas nadigrali, imali smo loš pristup utakmici iako su igrači bili upozoreni da je to nezgodan protivnik, nismo se dobro postavili, posebno u obrambenim zadacima i to je imalo kao posljedicu nesigurnost te smo ušli u minus. U drugom poluvremenu smo se nekako uspjeli iščupati, čak smo imali priliku za pobjedu. Najbolje je zaboraviti i izvući pouku."

Červar upozorava da neće biti jednostavno niti s Angolom koja je napredovala i izgleda sve bolje.

"Niti protiv Angole neće biti jednostavna utakmica, nije nijedna. Svi su danas napredovali pa tako i Angola. To je čvrsta ekipa, fizički jaka. Afričke zemlje su malo više u treningu nego mi, kod nas se više provodila izolacija, oni su toga manje imali i više su igrali. Vidim i neke druge reprezentacije jednako tako. Još nam ne igraju neki stožerni igrači s prošlog Prvenstva i to Stepančić, Karačić, Cindrić, Šego... Moramo sve zaboraviti, sutra je novi protivnik, moramo se pripremiti kudikamo bolje i psihički i fizički za tu utakmicu. Ttreba izdržati, na muci se poznaju junaci."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!