Nogomet

Kutak za kladioničare: Vidin Bešiktaš traži važne bodove u borbi za titulu

Branimir Korać • nedjelja, 17.01.2021.
Kutak za kladioničare: Vidin Bešiktaš traži važne bodove u borbi za titulu

Nedjelja donosi niz sjajnih i velikih utakmica, praktički nema sporta u kojem nema utakmice koja se čeka s nestrpljenjem...

Besiktas - Galatasaray

U Turskoj se vodi žestoka bitka za naslov prvaka, čak četiri momčadi nalaze se u samo dva boda razmaka. Prvoplasirani Besiktas ima 35 bodova, jednako kao i Fenerbahce koji ga odmah prati. S utakmicom više i bodom manje odmah iza njih je neočekivano Gaziantep dok dva boda manje na četvrtom mjestu ima Galatasaray. Tu je još visoko bio i Alanyaspor, ali on je u zadnja četiri kola čak tri puta izgubio i ispao je iz tog društva najboljih. Besiktas u ovom susretu ima priliku smanjiti šanse za titulu još jednog izravnog konkurenta io zato će napraviti sve za pobjedu protiv Galatasarayja.

U prošlom kolu prekinuta je velika serija pobjeda Besiktasa, gostovao je kod Hatayspora i remizirao 2:2. Sva četiri gola pala su u prvih 40 minuta, u drugom dijelu Besiktas je bio bolji i opasniji, ali nije uspio doći do pobjede. Galatasaray je u prošlom kolu ugostio Genclerbirligi i pregazio ga je sa 6:0. Već u prvoj minuti stigao je do pogotka, na poluvremenu je vodio 4:0 uz hat-trick Belhande i nakrcao se samopouzdanjem ovom pobjedom. Zadnji dvoboj protiv Besiktasa okončan je 0:0, a u pet od tih zadnjih šest dvoboja, domaćin je slavio.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Besiktasa 2.70, neriješeno 3.50, pobjeda Galatasaraya 2.90

Barcelona - Athletic Bilbao

I dok Španjolci između ostalog odrađuju i utakmice Kupa kralja, Barcelona i Athletic Bilbao sastaju se u borbi za prvi trofej, u finalu Superkupa. Barcelona je do finala došla preko Real Sociedada i to zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. S druge strane Athletic Bilbao je iznenadio Real Madrid, svladao ga je 2:1 i tako spriječio El Clasico kojeg su mnogi već prizivali. Barcelona je rekorder s 13 osvojenih titula te joj je ovo 11. nastup u finalu što je najviše među svim momčadima. Madridski Real prati je s 11 titula i pet nastupa u finalu.

Što se tiče Athletic Bilbaa, njemu je ovo treće finale i ima još da nastupa u finalu. Od prošle sezone se igra ovaj format s četiri sudionika te polufinalom i finalom, a prvi pobjednik u novom formatu bio je Real Madrid. Barcelona je zadnji put osvojila ovaj trofej 2018. godine finalnom pobjedom 2:1 protiv Seville, a Athletic Bilbao je 2015. godine u finalu nadjačao Barcelonu. U prvoj utakmici u Bilbau slavio je 4:0 te odigrao 1:1 u uzvratu. Što se tiče današnjeg dvoboja, najveće pitanje je hoće li Messi biti spreman za nastup, hoće li krenuti od prve minute ili s klupe.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Barcelone 1.75, neriješeno 4.00, pobjeda Athletica 5.60

Napoli - Fiorentina

Napoli na svom travnjaku u 18. kolu dočekuje Fiorentinu i nada se punom plijenu. Tri boda iz ovog susreta vraćaju Napoli u vrh i borbu za naslov prvaka, Milan mu sada bježi devet bodova, ali ima utakmicu više. S druge strane Fiorentina je 13. na ljestvici i nije previše udaljena od onih najugroženijih. Primjerice Torino koji je prvi ispod crte ima samo pet bodova manje od momčadi iz Firence. U ovaj susret ulaze nakon što su u prošlom kolu i jedni i drugi stigli do sva tri boda. Napoli je gostovao kod Udinesea i slavio s 2:1 golom Bakayoka u 90. minuti, ali u tom susretu ostao je bez ozlijeđenog Kostasa Manolasa, a u prvih 11 tako bi se trebao vratiti Nikola Maksimović.

Osim Manolasa, nema niti Giovannija Di Lorenza koji je kartoniran, kao niti Victora Osimhena. Ostaje dvojba hoće li na vratima biti Alex Meret ili David Ospina, no Meret je bliži nastupu. Što se tiče Fiorentine, ona je u prošlom kolu s 1:0 bila bolja od Cagliarija novim golom Dušana Vlahovića. U tom susretu ranije je igru napustio German Pezzella, ali kasnije utvrđeno kako nema ozljede kod pouzdanog braniča i on bi trebao nastupiti u ovom susretu.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Napolija 1.65, neriješeno 4.40, pobjeda Fiorentine 6.00

Inter - Juventus

Vrlo važan dvoboj u talijanskoj Serie A, u 18. kolu drugoplasirani Inter dočekuje četvrtoplasirani Juventus. Četiri boda dijele ove dvije momčadi, a Inter ima utakmicu više. Jasno je što bi mu značila pobjeda u ovom susretu, zadao bi težak udarac Juventusu koji bi se našao u povećem zaostatku za vrhom. Inter trenutno zaostaje za vodećim Milanom tri boda i pobjedom u ovom susretu uhvatio bi gradskog rivala na vrhu ljestvice. S druge strane Juventus je četvrti s tri uzastopne pobjede i jasnim rastom forme koja je kod Intera malo pala pa je u zadnja dva kola uhvatio samo bod.

U prošlom kolu Inter je gostovao kod Rome i remizirao 2:2. Imao je tri boda u džepu sve do 86. minute kada Mancini pogađa za 2:2 u spašava Romu od poraza. U tom susretu ostao je možda bez Darmiana koji je lakše ozlijeđen i tek će se vidjeti je li spreman za nastup u ovom susretu. Juventus je pak s 3:1 slavio protiv Sassuola, a i on je imao problema s ozljedama. Svakako najznačajniji je onaj s Paulom Dybalom koji će propustiti ovaj dvoboj. Još nema niti Matthijsa de Ligta, Alexa Sandra i Juana Cuardada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!