SP 2021., skupina B, 2. kolo, 17.01.2021, 18:00 h
Tunis
Tunis 32:32 Brazil
Brazil

Brazilci i Tunižani remizirali u dramatičnoj završnici

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.01.2021.
Brazilci i Tunižani remizirali u dramatičnoj završnici
Foto: Pixsell

Brazil je upisao i drugi remi na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Nakon što je remizirao sa Španjolcima 29:29, odigrao je neodlučeno 32:32 i s Tunižanima kojima je to prvi bod...

U susret drugog kola skupine B Brazil je ušao s velikim bodom iz dvoboja s europskim prvacima dok je Tunis za dva pogotka bilo slabiji od Poljske. Ova je skupina nakon njihovog međusobnog dvoboja postala još neizvjesnija.

Najvažnije i najzanimljivije minute prvog dijela dogodile su se oko dvadesete minute. U tu posljednju trećinu prvog poluvremena Tunižani su ušli s dva pogotka prednosti no već u narednoj minuti Brazilci uspijevaju postići dva brza pogotka, a trenutak kasnije su i u prilici otići na +3.

Vratnicu je tada iz kontre pogodio Jose Toledo i umjesto povećanja razlike uskoro su Južnoamerikanci ponovno gledali Tunižanima u leđa. Kada su jednom uhvatili zamah rukometaši afričkog predstavnika isti su iskoristili za odlazak na 20:16 s koliko je zaključena prva polovica susreta.

U tom periodu treba spomenuti izdanje Harabaouija na vratima Tunisa, njegova suigrača Rziga kao i Teixeire na drugoj strani koji su na predah otišli kao strijelci šest, odnosno pet pogodaka.

Baš kao u prvom dijelu i u nastavku se uzbuđenje vratilo u posljednjih desetak minuta. Brazilci su sredinom poluvremena pojačali tempo, stigli preko Hackbartha, Rodriguesa i Torrianija do +2, a kada je Tunis stanje na semaforu ekspresno vratilo na novi egal bilo je jasno da će susret biti otvoren do samog kraja.

Afrički je sastav u 56. minuti poentirao za 29:29, ali je u istoj akciji ostao bez ozlijeđenog Yousefa Maarefaa te isključenog Soussija. Spomenuti problemi nisu zaustavili Tunižane koji su u posljednju minutu ušli s pogotkom prednosti i napadom, ali ih je sa zvukom sirene zaustavio okvir gola.

Posljednji šut prema brazilskim vratima uputio je Ben Abdallah, a nakon pregleda snimke danski sudački par potvrdio je da pogotka nije bilo te da susret završava s 32:32. Unutar nekoliko sekundi tako su se prvo zbog pobjede veselili jedni, a potom zbog osvojenog boda drugi.

Prethodila je tome luda posljednja minuta u kojoj su Brazilci postigli dva brza pogotka dok je pred njihovim vratima prije Ben Abdallah neprecizan bio i Sanai.

Igračem utakmice proglašen je Mohamed Darmoul, autor devet pogodaka i jednog promašaja. Dva manje u dresu Tunisa postigao je Issam Rzig dok su Brazilci ravnopravnije podijelili realizatorski učinak. Šest su puta poentirali Hackbarth i Langaro, a pet Rodrigues, Teixeira i Torriani.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SP 2021., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Tunis32:32Brazil
Poljska26:27Španjolska
1Španjolska 392:85+75
2Poljska 389:78+114
3Brazil 384:94-102
4Tunis 390:98-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!