SP 2021., skupina G, 3. kolo, 18.01.2021, 18:00 h
Egipat
Egipat 23:24 Švedska
Švedska

Šveđani preokretom do pobjede protiv odličnog Egipta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.01.2021.
Šveđani preokretom do pobjede protiv odličnog Egipta
Foto: Pixsell

Švedska je odnijela pobjedu u zadnjem kolu protiv Egipta i s maksimalna četiri boda seli u drugu fazu natjecanja. Egipćani nisu zadržali kontrolu nad susretom koju su imali...

Dvije očekivane pobjede upisali su rukometaši Egipta i Švedske uoči međusobnog dvoboja u trećem kolu. Po pobjedu je odlučnije krenuo domaćin turnira, ali glavna nagrada, prenošenje četiri boda u drugu fazu natjecanja, na kraju je otišla na švedsku stranu.

Najveći posao u prvom dijelu odradila je obrana domaćina. Kompaktna, čvrsta, ali ništa manje pokretljiva, zatvorila je Šveđanima put prema golu, zaustavila Gottfridssona, a ono što je i prolazilo na krilo skidao je odlični Hendawy.

S druge strane Andreas Palicka svoju prvu obranu nije niti dočekao, a i njemu i ostatku obrambene linije nerješiv problem bili su pivot Mohamed Mamdouh, stopostotan do odlaska na odmor te Mohammad Sanad koji je u tom periodu postigao pet pogodaka.

Do najveće prednosti u prvih pola sata igre Egipćani su stigli u 25. minuti kada je iz kontre, nakon oduzete lopte, za 11:7 poentirao Omar. No bez obzira na egipatsku prednost bilo je jasno kako će borba za bod(ove) trajati do same posljednjeg trenutka.

Nakon uvodnih minuta nastavka, u kojima su dominirale pogreške s jedne i druge strane, Švedska se u egal vratila u 41. minuti. Za 16:16 pogodio je Darj, a odmah potom na klupi je zbog problema s ozljedom završio Omar.

Susret je do kraja zadržao obilježja kakva i odgovaraju okršajima za prvo mjesto. Isto se nije odnosilo i na švedske vratare koji su svoju prisutnost u dvorani odlučili dokazati doslovno u posljednjim trenucima. Na nesreću Egipta, ispalo je da su to bili i oni najvažniji.

U posljednje dvije minute ušlo se pri novom izjednačenju, nakon što su izabranici Glenna Solberga bili ti koji su nekoliko minuta držali prednost na svojoj strani. Odluka je stigla sa posljednjim sekundama kada je obranu vrijednu dva boda upisao Aggefors.

Švedskom vrataru to je bila ukupno peta obrana. Osam pogodaka postigao je Persson koliko je na drugoj strani imao Sanad.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija32:29Čile
Egipat23:24Švedska
1Švedska 397:69+286
2Egipat 396:72+244
3Sjeverna Makedonija 371:99-282
4Čile 384:108-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!