SP 2021., skupina B, 3. kolo, 19.01.2021, 18:00 h
Španjolska
Španjolska 36:30 Tunis
Tunis

Španjolci pobjedom protiv Tunisa osigurali drugu fazu natjecanja

Mihaela Bradovski • utorak, 19.01.2021.
Španjolci pobjedom protiv Tunisa osigurali drugu fazu natjecanja
Foto: Pixsell

Španjolska je tek u posljednjem kolu prve faze natjecanja osigurala prolaz u drugu rundu. Protiv Tunisa je slavila s 36:30, a ovu uvjerljivu pobjedu osigurala je u završnici susreta...

U najneizvjesnijoj skupini Svjetskog prvenstva Španjolska i Tunis odmjerili su snage u pretposljednjem susretu prije početka druge faze natjecanja. A ta druga faza uoči današnja dva susreta bila je otvorena mogućnost za bilo koju od četiri zemlje sudionice.

U skladu sa svim otvorenim pitanjima ne bi bilo iznenađenje da je sam dvoboj između europskog prvaka i afričkog doprvaka ostao otvoren do samog kraja. Međutim, Španjolci su u prvom stvorili, a u nastavku povećali prednost i na kraju i osjetno slavili.

Početnih 12-ak minuta Tunis je bio taj koji je češće držao minimalnu prednost na svojoj strani, a onda se Perezu de Vargasu, koji je već do odmora skupio deset obrana, sjajnim nizom priključio i Angel Fernandez.

U periodu od 13. do 18. minute postigao je četiri zgoditka, od ukupno sedam u prvih pola sata igre, te je time Španjolska po prvi puta otišla na +3. Ista razlika ostala je do kraja prvog dijela, a treba spomenuti kako je raspoložen bio i Marchan s pet pogodaka iz isto toliko pokušaja.

Iako je u nastavku Tunis preko nekoliko puta na brzinu postigao par pogodaka i na trenutak učinio kako španjolska prednost i nije tako sigurna, Španjolska je po ulasku u posljednjih desetak minuta pojačala tempo, Tunižani su zaredali s pogreškama u napadu i pet minuta prije kraja bili su u minusu od osam zgoditaka.

Bez obzira na izbjegnutu tijesnu završnicu i u konačnici pobjedu i prolaz, i ovaj je susret pokazao kako španjolska obrana nije na svojoj razini, prvenstveno brzinom. Unatoč 18 obrana Pereza de Vargasa Tunis im je uspio postići skoro 30 pogodaka, a teško se prisjetiti kada je afrički predstavnik zadnji puta ovako lako poentirao iz kontranapada (6), ali i susret završio s manje isključenja.

Fernandez je u nastavku svoj učinak podigao na ukupno deset zgoditaka, dva više od Mohameda Darmoula na drugoj strani.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska36:30Tunis
Brazil23:33Poljska
1Španjolska 392:85+75
2Poljska 389:78+114
3Brazil 384:94-102
4Tunis 390:98-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!