Košarka

Tofas izborio Top 16 Lige prvaka, Zubčić fantastičan

Matej Kačan • utorak, 19.01.2021.
Tofas izborio Top 16 Lige prvaka, Zubčić fantastičan
Foto: Pixsell

U utorak je u FIBA Ligi prvaka na rasporedu bilo šesto kolo skupine B, a plasman u drugi krug su izborili Nymburk i Tofas koji su igrali međusobno, a Tofas je ostvario pobjedu predvođen sjajnim Tomislavom Zubčićem...

Nakon što je krenuo s 1-2 u skupini B FIBA Lige prvaka, turski Tofas je zaredao s tri pobjede, a treća u nizu, ujedno i posljednja utakmica u skupini mu je donijela plasman u Top 16. Tofas je u gostima svladao Nymburk kojem nije bilo potrebno jer je sve riješio, a baš su te dvije ekipe izborile drugi krug.

Tofas je slavio sa 103:97, a najbolji igrač kod Turaka je bio Tomislav Zubčić. Zubčić je doveden kao zvučno pojačanje, a to je i opravdao s čak 27 poena uz tri skoka i asistenciju za 30 minuta na parketu, a iz igre je šutirao 8/14 uz sjajnu 4/7 tricu.

U skupini D su izravni dvoboj za prolazak igrali Nižni Novgorod i Szombathely, a slavila je domaća momčad sa 73:68. Kod gostiju je nastupio Boris Barać koji je za 14 i pol minuta ubacio četiri poena i dvije asistencije uz šut 1/2 iz igre.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!