Košarka

Kutak za kladioničare: Najuspješniji domaćin dočekuje najuspješnijeg gosta Istočne konferencije

Branimir Korać • srijeda, 20.01.2021.
Kutak za kladioničare: Najuspješniji domaćin dočekuje najuspješnijeg gosta Istočne konferencije

Današnji sportski program je kao i inače srijedom vrlo šarolik i vrlo bogat, a dijelit će se i neki trofeji...

Philadelphia - Boston

Dvoboj momčadi iz vrha Istočne konferencije svakako budi pozornost. Boston Celticsi nalaze se na vrhu s omjerom 8-4 i bez Jaysona Tatuma ulaze u ovaj susret što je svakako hendikep. Bio je hendikep i u prošlom susretu protiv New York Knicksa, ali ne smije biti opravdanje za katastrofalan poraz 105:75 od slabijeg protivnika usred Bostona. Ekipa koja pretendira ući u borbu za titulu, ne smije si dopustiti ovakvo što. Taj poraz bit će samo dodatni motiv u susretu protiv Sixersa koji su definitivno teži i opasniji protivnik. Međutim Boston nema previše izbora, mora zaboraviti onaj poraz, a to će najlakše napraviti pobjedom protiv ovakvog protivnika.

Boston je u gostima najbolja momčad u konferenciji s omjerom 4-2, ali je i Philadelphia najbolji domaćin s omjerom 7-1. Jedini poraz Philadelphia je kod kuće upisala protiv Denver Nuggetsa koji su je svladali sa 115:103, ali Sixersi su tu bili usred koronakrize i nastupili su izrazito oslabljeni. U svim ostalim domaćim susretima bili su uspješni i nisu dopustili protivnicima nešto više. U Philadelphiju se vraćaju nakon poraza od Memphisa prije tri dana pa će tako i oni htjeti izbjeći ulazak u negativnu seriju.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Philadelphije 1.60, neriješeno 18.0, pobjeda Bostona 3.10

Udinese - Atalanta

U zaostalom susretu desetog kola Serie A Udinese će na svom stadionu dočekati momčad Atalante. Dvoboj je to protivnika koji su u potpuno različitom raspoloženju, dok je Atalanta u seriji utakmica bez poraza i s ova tri boda može skočiti na treće mjesto, Udinese je u velikim problemima i u donjem domu ljestvice, jako dugo ne zna za pobjedu, a sada ga čeka vrlo težak protivnik. Nakon tri vezane pobjede, Atalanta je u prošlom kolu upisala remi kod kuće protiv Genoe dok je Udinese istovremeno poražen u gostima kod Sampdorije s 2:1 iako je u tom susretu prvi došao do pogotka.

Ono što ohrabruje momčad iz Udina je činjenica da su igrači Udinesea stvoirli lijepi broj prilika u Đenovi, ali zakazala je realizacija. Isto vrijedi i za Atalantu protiv Genoe, također je imala više nego dovoljno prilika, no sve ih je promašila. Udinese i dalje ne može računati na Ignacija Pussetta, Matu Jajala, Stefana Okaku, Fernanda Forestierija i Brama Nuytincka dok je i dalje jedini izostanak kod Atalante onaj Marija Pašalića. U zadnjem međusobnom dvoboju prije mjesec dana Atalanta je u Udinama slavila s 3:2.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Udinesea 4.80, neriješeno 4.20, pobjeda Atalante 1.80

Marseille - Lens

Pandemija koronavirusa odgodila je dvoboj devetog kola Ligue 1 u kojem se sastaju Marseille i Lens. Taj dvoboj tako će biti odrađen danas čime će Marseille odraditi prvu od dvije zaostale utakmice koje mu preostaju. Kada bi imao savršen učinak u ta dva susreta i upisao dvije pobjede, Marseille bi napredovao na ljestvici do četvrtog mjesta i približio bi se vodećem dvojcu PSG-u i Lilleu na samo četiri boda zaostatka. Pobjeda u ovom susretu mu je važna, posebno nakon što nije uspio slaviti u protekla dva kola.

U prošlom kolu Marseille je tako potpuno podbacio i neočekivano izgubio kod kuće od fenjeraša Nimesa 2:1. I kolo prije je podbacio, odigrao je samo 0:0 u gostima kod pretposljednjeg Dijona. Lens je trenutno deseti i ima četiri boda manje od Marseillea, no i on je u zadnje vrijeme s lošijim rezultatima od očekivanja. Tako je već tri kola bez pobjede s porazima 3:2 od Lyona i 1:0 od Strasbourga čemu je u prošlom kolu dodao remi 1:1 protiv Nantesa. Marseille je bio iznimno uspješan u posljednjim međusobnim susretima pa tako ima pet uzastopnih pobjeda, a već sedam utakmica ne zna za poraz.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Marseillea 2.30, neriješeno 3.40, pobjeda Lensa 3.70

Juventus - Napoli

Juventus i Napoli nalaze se u borbi za trofej pobjednika Superkupa, a igraju na neutralnom terenu u Reggio Emiliji. Superkup su Talijani znali odrađivati u inozemstvu, ali ovaj put iz razumljivih razloga igra se u Italiji. Prošlo izdanje održano je 22. prosinca 2019. godine u Riyadhu gdje je Juventus također igrao, ali izgubio od Lazija 3:1. Bez obzira na to i dalje je najuspješniji talijanski klub u Superkupu i po broju osvojenih trofeja i po broju nastupa. Zadnji put osvojio ga je 2018. godine pobjedom 1:0 protiv Milana u Jeddahu.

Napoli nije toliko uspješan. On u svojoj povijesti ima tek tri nastupa u Superkupu, ali dva puta ga je osvojio. 1990. godine predvođen Diegom Maradonom u Napulju je pregazio upravo Juventus s čak 5:1, a od Juventusa je bio bolji i 2016. godine u Dohi kada je nakon 2:2 u 120 minuta bio bolji u raspucavanju s bijele točke kada je Rafael u devetoj seriji obranio pokušaj Simonea Padoina. Jedini poraz u finalu upisao je dvije godine ranije u Pekingu, ponovno igrajući s Juventusom, koji je u produžecima slavio s 4:2.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Juventusa 2.60, neriješeno 3.60, pobjeda Napolija 3.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!