Košarka

Zubac vrlo dobar u pobjedi Clippersa, prvi put zajedno veliki trio Netsa

Branimir Korać • četvrtak, 21.01.2021.
Zubac vrlo dobar u pobjedi Clippersa, prvi put zajedno veliki trio Netsa

Noćašnji program u NBA ligi bio je vrlo bogat, a od Hrvata nastupio je Ivica Zubac i to je odigrao vrlo dobru utakmicu u pobjedi Clippersa protiv Kingsa....

Oslabljeni Miami Heat bez nekolicine važnih igrača uspio je slaviti u gostima kod Toronto Raptorsa sa 111:102. Jimmy Butler, Tyler Herro, Avery Bradley i Meyers Leonard propustili su ovaj dvoboj, ali u njihovom izostanku iskočio je Kendrick Nunn koji je odigrao ključnu ulogu i odveo svoju momčad do pobjede.

Presudila je zonska obrana Miamija koja je zaustavila Raptorse čiji odgovor nije bio dobar. "Mislim da smo dugo stajali na 85 ubačenih poena, moramo puno pametnije reagirati u takvim trenucima, a ne samo šutirati trice. Kada ne pogađate šuteve protiv zonske obrane, dobijete efekt lavine i protivnik postane još opasniji", kaže Fred VanVleet.

Kod Miamija Nunn je ubacio 28 poena uz osam skokova i pet asistencija, Goran Dragić dodao je 17 poena i pet asistencija, a Bam Adebayo 14 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Kod Toronta VanVleet je ubacio 24 poena uz devet asistencija i pet skokova, a po 18 poena dodali su OG Anunoby (sedam skokova) i Pascal Siakam (šest skokova).

Ovaj put nije bilo potrebe da Luka Dončić uzima ogroman broj šuteva, drugi su bili raspoloženi, a Slovenac se zadovoljio triple-double učinkom. Dallas je upisao veliku gostujuću pobjedu, a ogromne zasluge za nju idu Kristapsu Porzingisu koji je bio posebno raspoložen.

Porzingis je ubacio 27 poena uz 13 skokova, Trey Burke je dodao 22 poena, a Dončić 13 poena uz 12 skokova i 12 asistencija. Kod poraženih Malcolm Brogdon upisao je 26 poena uz pet asistencija, a Domantas Sabonis 25 poena uz deset skokova.

Joel Embiid igra u nevjerojatnoj formi. Centar Sixersa drugi put u tri utakmice otišao je na 40+ poena, ali općenito ima najbolji ulazak u sezonu u karijeri. Noćas je igrao ključnu ulogu u pobjedi Sixersa protiv Celticsa 117:109.

Boston je nakon katastrofalnog poraza kod kuće od New Yorka zaigrao puno bolje, još četiri minute prije kraja bio je potpuno u egalu, ali onda je uslijedila trica Greena i dodatno slobodno Embiida pa nakon toga Philadelphia više nijednom nije ispustila vodstvo.

Embiid je ubacio 42 poena uz deset skokova, a Tobias Harris 22 poena uz pet asistencija. Kod poraženih Jaylen Brown je ubacio 26 poena uz pet skokova, Marcus Smart 25 poena, a Daniel Theis 23 poena uz deset skokova.

Minnesota je imala čak 20 poena prednosti, ali je svejedno izgubila od Orlando Magica s 97:96. Timberwolvesi su imali niz prilika za pobjedu, ali su na kraju sve promašili i zasluženo su kažnjeni. Vodili su 96:94 pa je Russell blokiran, zatim je Beasley promašio, a četiri sekunde prije kraja kao vrhunac Vanderbilt je promašio oba slobodna bacanja. Terenom se sjurio rookie Cole Anthony, sin bivšeg NBA igrača Grega Anthonyja, i ubacio tricu sa sirenom za pobjedu Orlanda 97:96.

Vratio se Kyrie Irving, prvi put su zaigrali zajedno on, Kevin Durant i James Harden, ali Netsi su upisali poraz nakon dva produžetka kod Cavsa sa 147:135.

U regularnom dijelu bilo je 113:113, zadnji napad imali su Cavsi, ali Sexton je izgubio loptu. Netsi su bili blizu pobjede u prvom produžetku, no sekundu prije kraja Sexton je ubacio tricu za 127:127 da bi u drugom produžetku Cavsi bili puno bolji, sve ispogađali i odnijeli pobjedu.

Sexton je ubacio 42 poena (5/11 trica) uz pet skokova i pet asistencija, Cedi Osman dodao je 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Jarrett Allen dodao je 12 poena i 11 skokova.

Kod Netsa Durant je ubacio 38 poena uz 12 skokova i osam asistencija, Irving je dodao 37 poena, a Harden je dodao 21 poen, deset skokova i 12 asistencija.

Atlanta Hawksi u produžetku su svladali Detroit Pistonse koji su u regularnom dijelu ispustili pobjedu. Naime 30 sekundi prije kraja vodili su 106:102, zatim je Trae Young ubacio dva bacanja pa Derrick Rose promašio polaganje da bi Clint Capela zakucao za 106:106. Imali su Pistonsi još jedan napad, ali John Collins je izblokirao Jeramija Granta. U produžetku sve je bilo u znaku Atlante.

Trae Young ubacio je 38 poena uz deset asistencija, John Collins 31 poen uz 11 skokova, a Clint Capela 27 poena uz 26 skokova i pet blokada. Kod Pistonsa Jerami Grant ubacio je 32 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Blake Griffin ga je slijedio sa 17 poena i sedam skokova.

Clippersi su odigrali vrlo dobru utakmicu, a vrlo dobar bio je i Ivica Zubac. Zubac je upisao double-double učinak i odlično iskoristio 23 minute provedene na parketu. "Moramo ga nastaviti podizati, Zu niti ne zna koliko može biti dominantan. Ne zaboravite koliko je mlad, on je još dijete", poručio je Paul George.

Zubac je susret završio s 11 poena (4/5 za dva) i 12 skokova, Kawhi Leonard je bio sjajan s 32 poena, šest osvojenih lopti i pet asistencija dok je George dodao 19 poena i 12 asistencija.

Sunsi su bez Darija Šarića porazili u gostima Houston Rocketse predvođeni s 26 poena Deandrea Aytona koji je dodao i 17 skokova. 26 poena upisao je i Stephen Curry u glatkoj pobjedi Warriorsa protiv San Antonio Spursa.

NBA:
Toronto Raptors - Miami Heat 102:111
Indiana Pacers - Dallas Mavericks 112:124
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 117:109
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 96:97
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 147:135 dva produžetka
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 123:115 produžetak
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 115:96
Houston Rockets - Phoenix Suns 103:109
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 121:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!