Košarka

Kutak za kladioničare: Cibona sanja iznenađenje kod Mege

Branimir Korać • nedjelja, 24.01.2021.
Kutak za kladioničare: Cibona sanja iznenađenje kod Mege

I ova nedjelja bogata je sportskim događanjima. Već od podneva čekaju nas uzbuđenja, a tada će Cibona biti u akciji u gostima kod Mege...

Mega - Cibona (12:00)

Cibona u 16. kolu ABA lige traži prekid serije poraza i pobjedu na gostovanju kod Mege. Vrlo teška zadaća, Mega je na omjeru 10-5, Cibosi 3-9 i to dovoljno govori. U prošlom kolu Mega je prekinula niz od dva uzastopna poraza pobjedom u gostima kod Zadra dok je Cibona kod kuće poražena od lidera na ljestvici Mornara. Od početka sezone Cibosi su napredovali, ali i dalje je to ipak dosta daleko od razine onih najboljih momčadi lige u koje spada i Mega. Ipak, Velićeva momčad učinit će sve da dođe do pobjede u ovom susretu i pokuša iznenaditi kvalitetnijeg protivnika.

"Znamo svi u kojem smjeru Mega ide svih ovih godina. Mlada su momčad s puno NBA potencijala, prvenstveno mislim na Petruševa i Simonovića koji su dva ključna igrača u tom sastavu po svemu. Pokrivaju pozicije četiri i pet, a imaju košarkaško razumijevanje kao bekovi. U njima čuči ogroman potencijal i njihova NBA budućnost je neupitna. Na nama je da ih momčadskom igrom zatvorimo. Uz njih dvojicu imaju još ozbiljnih igrača i sigurno nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Imamo dosta problema s ozljedama, nikako da nas to prestane mučiti. Na toj utakmici ćemo biti lišeni usluga Reynoldsa i vrlo vjerojatno Novačića. Igrači koji budu u rosteru će napraviti sve da dođemo do dobre igre i da iskoristimo šansu ako nam se ukaže, a vjerujem da će biti šanse za nas u toj utakmici", kaže Ivan Velić.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Mege 1.35, neriješeno 20.0, pobjeda Cibone 4.80

Istra 1961 - Slaven Belupo (17:05)

Važan dvoboj, posebno za Istru 1961 koja se nalazi na posljednjem mjestu s deset osvojenih bodova, ali i dvije utakmice manje od Šibenika i Lokomotive koji su odmah ispred Puljana. Istra je u zaostalom susretu protiv Gorice tijekom tjedna odigrala 1:1 i to joj puno znači za samopouzdanje. Goričani su jako kvalitetna momčad iz vrha poretka i takav bod je od značaja. S druge strane Tomislav Stipić će tek sada dobiti približnu sliku gdje se njegova momčad trenutno nalazi. Slaven je šesti na ljestvici, a polusezonu je završio vezanim porazima od Dinama i Lokomotive.

"Prije svega, trenažni proces bez natjecanja za vikend ili polaganja diplomskog rada za vikend nema smisla. To je žar koji nastaje kada naše misli usredotočimo prema utakmici u nedjelju. Veselimo se susretu u Puli, ali u tom veselju ne smijemo zaboraviti da je to naš posao, da idemo obaviti zadatak. Moramo biti koncentrirani i u našem najboljem izdanju. To su naša očekivanja i to je naša želja. Atmosferu kreira trener i ja kao trener moram ostati pijetao, a ne postati lisica. Kada je tako, onda će i atmosfera biti dobra, a ja ću ekipi služiti kao dodatan vjetar u leđa. Momčad je ogledalo trenera i zato moram biti čist i najbolji. Ostalo ništa nije upitno", objašnjava Stipić.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Istre 2.90, neriješeno 3.30, pobjeda Slaven Belupa 2.90

TSG Hoffenheim - 1.FC Köln (18:00)

U 18. kolu Bundeslige Hoffenheim na svom stadionu dočekuje Köln i nada se potvrdi kako je kriza iza njega i da slijede bolji dani. U prošlom kolu je napokon slavio, u gostima je visoko svladao Herthu uz dva gola Andreja Kramarića i tako se malo odmaknuo od onih najugroženijih. Trenutno je na 13. mjestu i da je upisao poraz u tom susretu prijetilo bi mu ispadanje u zonu ispadanja. Naime bio bi samo bod iznad 16. mjesta, a 16. je Köln koji bi tako dobio priliku preskočiti Hoffenheim na ljestvici i gurnuti ga tamo gdje ga nitko nije vidio. Ionako je i ovo 13. mjesto veliko razočaranje i Hoffenheim pod hitno traži pobjednički niz s kojim bi se pokrenuo.

Köln je trenutno na 16. mjestu, a ono na kraju sezone vodi u doigravanje za ostanak u društvu najboljih. Podsjećamo, u doigravanju 16. momčad najvišeg ranga igra protiv trećeplasiranog drugoligaša. U prošlom kolu je i Köln upisao tri boda, u gostima je bio bolji od tragičnog Schalkea koji je samo nastavio s očajnim nastupima. Fenjeraš je svladan s 2:1, a odluka je pala zu 93. minuti kada je Thielmann zabio za pobjedu.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Hoffenheima 1.90, neriješeno 3.80, pobjeda Kölna 4.80

Saint Etienne - Olympique Lyon (21:00)

S dva loša rezultata u zadnja dva kola Lyon je ispustio vodeću poziciju na ljestvici i sada pobjedom može samo smanjiti zaostatak za liderom. PSG je iskoristio posrtanje Lyona i zasjeo na vrh, ima pet bodova više i utakmicu više. Lyon u ovom kolu jednostavno mora do pobjede ako ne želi izgubiti korak s vrhom. PSG kada uđe u pobjednički niz, teško ga je zaustaviti i Lyon ga mora pokušati pratiti i vrebati na neki kiks. U pretprošlom kolu gostovao je kod Rennesa i remizirao 2:2 te na kraju može biti i sretan jer je ipak gubio 2:0 do 79. minute. Nakon toga je uslijedio veliki domaći kiks protiv Metza koji je slavio 1:0.

St. Etienne je neočekivano nisko i drži tek 16. poziciju na ljestvici. Sam roster je kvalitetniji od rezultata koje ova momčad ostvaruje, u 20 odigranih kola St. Etienne je upisao samo četiri pobjede. Sada je ponovno u negativnoj seriji, u zadnjih 17 utakmica upisao je samo jednu pobjedu. Nju je ostvario u gostima kod Bordeauxa kojeg je svladao s 2:1. U zadnja dva kola je gostovao i to kod Strasbourga i Reimsa te upisao poraze. I u međusobnim dvobojima s Lyonom u zadnja dva susreta je poražen.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda St. Etiennea 6.00, neriješeno 4.40, pobjeda Lyona 1.65

Atletico Madrid - CF Valencia (21:00)

U 20. kolu španjolske La Lige madridski Atletico dočekuje Valenciju. Atletico je u fantastičnoj formi u španjolskom prvenstvu i nalazi se na vrhu ljestvice s četiri boda više od drugoplasiranog Reala i s dvije utakmice manje. U ovom trenutku Atletico se čini kao apsolutni favorit za titulu prvaka i ako ne bude nekog velikog pada u formi, realno je za očekivati da će i uzeti trofej. S druge strane Valencia je u potpuno drugačijoj situaciji, ona je tek 14. na ljestvici i nalazi se samo tri boda iznad zone ispadanja.

Atletico je u prošlom kolu s 2:1 bio bolji od Eibara u gostima i tako je nastavio odrađivati posao. Domaćinu nije pomoglo niti to što je poveo, s dva gola Luisa Suareza Atletico je napravio preokret. Tako je Atletico nastavio niz pobjeda u prvenstvu gdje ima samo jedan poraz i gol razliku 33:7. Valencia je pak u prošlom kolu kod kuće remizirala 1:1 s Osasunom u susretu u kojem nije bila bolji protivnik, a spasila se od poraza autogolom.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Atletica 1.50, neriješeno 4.50, pobjeda Valencije 9.00

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!