Rukomet

Červar: 'Ovo Prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost kakva mu se daje'

Branimir Korać • nedjelja, 24.01.2021.
Červar: 'Ovo Prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost kakva mu se daje'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar traži od igrača da odigraju bolje u zadnjoj utakmici protiv Danske, ali i ističe kako se ovom Prvenstvu pridaje veća važnost nego što zaslužuje...

Hrvatska u zadnjem kolu igra protiv Danske i možda će imati priliku izboriti četvrtfinale. Lino Červar od igrala traži bolji naastup.

"Očekujemo da ćemo igrati bolje nego prošlu utakmicu. Treba pozitivno misliti i izvući pouke iz prošle utakmice, pokušati s ovim što imamo, odigrati maksimalno i pokušati se supritstaviti svjetskom prvaku."

Niti Danska nije nepobjediva i može je se svladati.

"Može se uvijek, moramo napraviti dodatni napor, odigrati mnogo bolje u obrani, tranziciji, fazi napada, imamo puno toga za napraviti bolje nego protiv Argentine."

Červar je prokomentirao i samo Prvenstvo te smatra kako nemaju svi iste uvjete.

"I kada smo počeli s Prvenstvom rekao sam da mu se pridaje prevelika važnost. Ono ne zaslužuje takvu važnost jer to je posebno Prvenstvo gdje nisu bili ravnopravni uvjeti za sve reprezentacije. Neki su dugo bili u izolaciji, nisu se igrala nacionalna prvenstva što znači da igrači nisu došli u maksimalnoj formi. Za razliku od drugih koji su igrai redovna prvenstva, pripremali se praktički cijelu godinu. To je velika razlika. Mi smo fizički dosta hendikepirani, nismo u punom treningu."

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!