RTL video

[VIDEO] Duvnjak: 'Ispričavam se u ime ekipe, treba nam reset'

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.01.2021.
[VIDEO] Duvnjak: 'Ispričavam se u ime ekipe, treba nam reset'

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak se u ime cijele ekipe ispričao Hrvatima na ovakvom nastupu reprezentacije, a poručio je da nakon ovakvog turnira treba reset...

Nakon što se izbornik Lino Červar nakon poraza od Danske izjavom oprostio od funkcije koje je u većem obujmu obnašao u ovom tisućljeću, pred kamere je stao kapetan Domagoj Duvnjak koji se u ime ekipe ispričao naciji za ovakav turnir i nastup.

"Ja se u ime cijele ekipe kao kapetan ispričavam za igre na ovom turniru. Od prve utakmice nismo bili pravi i ona Hrvatska od prošle godine, to je činjenica i ne bježimo od toga. Danas smo dobili lijepu lekciju. Prvo poluvrijeme je bilo okej, u drugom poluvremenu smo nestali s terena. Razlog? Puno, puno primljenih golova iz kontre i polukontre gdje su nas Danci pretrčali i lagano pobijedili", poručio je Duvnjak.

Kapetan nije mogao dati točan odgovor na pitanje zašto igra nije bila kao prošle godine, ali je svjestan da ništa nije funkcioniralo.

"Tek je završio turnir, treba napraviti dobru analizu, nismo bili od prve utakmice pravi. Razlog ne znam, prošle godine smo igrali fenomenalnu obranu 5-1 i 6-0, ove godine ništa nije funkcioniralo. Od napada, obrane, kontranapada, vraćanja u obranu. Nismo uspjeli ući u četvrtfinale, ja moram biti iskren da je ovo moj najlošiji turnir za reprezentaciju i preuzimam dio odgovornosti."

Odgovornost je preuzeo i Lino Červar koji je podnio ostavku, a Duvnjak tvrdi da taj trenutak nakon Argentine nije utjecao na izvedbu.

"Meni je jako žao što je izbornik otišao s ovakvim porazom. Nije nas poremetila njegova izjava, mi smo znali da imamo šanse ako Katar pobijedi Argentinu. Izbornik je reagirao kako je reagirao, održali smo sastanak mi igrači sami i s izbornikom i ostavili to iza sebe. Međutim, danas opet ništa nije funkcioniralo."

Što dalje? Vremena mnogo nema, brzo treba smisliti kako dalje jer ulog je plasman na Olimpijske igre.

"Mislim da nam treba jedan dobar reset nakon ovakvog turnira. Tu je savez koji će odlučiti tko će doći na mjesto izbornika, za 40 dana su kvalifikacije. Bitan turnir za nas, svi želimo na OI. Ja sam uvjeren da ne možemo lošije od ovoga, moramo naći atmosferu od prošle godine. Mi imamo odličnu kemiju između nas, mladi i stari, nije bilo problema. Moram reći da smo prošle godine iza nas imali euforiju i navijače koji su nas vukli, ove godine toga nije bilo. Definitivno moramo napraviti jedan reset i otići na OI", poručio je kapetan.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!