Košarka

Split prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića

Matej Kačan • srijeda, 27.01.2021.
Split prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića

Na Gripama je odigrano prvo četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, a košarkaši Splita su postali prvi polufinalist natjecanja nakon što su s uvjerljivih 116:89 svladali Hermes Analiticu...

Počelo je odigravanje susreta četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića. Ove godine se osam najboljih u Kupu neće naći na jednoj završnici zbog epidemioloških razloga, već je odigravanje rašireno kroz nekoliko tjedana. Čast da otvore četvrtfinale dobili su Split i Hermes.

Split je svoju najveću prepreku preskočio u osmini finala protiv Gorice i Hermes koji je na dnu Premijer lige nije bio velik problem, posebno nakon nedavnog susreta ove dvije ekipe gdje su Žuti postavili rekord pobjede u domaćoj ligi.

Ništa drukčije nije bilo ni ovaj put jer je Split manjih problema imao tek u drugoj dionici, a sve je ostalo bilo vrlo uvjerljivo. Deset poena razlike na kraju prve, 14 na poluvremenu i 27 na kraju, gosti iz Zagreba nisu imali nikakve šanse.

Marin Marić je kod Splita bio nezadrživ i u samo 15 minuta na parketu je imao 24 poena i 13 skokova, dok je Marko Luković ubacio 20. Veliku priliku je dobio i mladi Roko Gizdavčić koji je za 33 i pol minute imao 14 poena i osam dodavanja.

23 poena je kod Hermesa imao Grgur Brčić, dok je 19 ubacio Ivan Mileković. U četvrtfinalima se još sastaju VROS i Zadar, Cibona i Škrljevo te Zabok i Furnir.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Split - Hermes 116:89

FOTO: KK Split/Ivica Čavka

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Split116:89Hermes Analitica
Vrijednosnice Osijek75:81Zadar
Cibona93:72DepoLink Škrljevo
Zabok67:82Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!