Košarka

Cedevita tijesno slavila protiv Buvinog Bourga, Mornar i Partizan poraženi

Matej Kačan • srijeda, 27.01.2021.
Cedevita tijesno slavila protiv Buvinog Bourga, Mornar i Partizan poraženi

U srijedu je na rasporedu bilo pet susreta Top 16 Eurokupa, a nastupila su tri regionalna predstavnika. Jedina je pobjedu ostvarila Cedevita Olimpija koja je tijesno kod kuće svladala Bourg...

Košarkaši Cedevita Olimpije napravili su veliki korak prema četvrtfinalu Eurokupa. Slovenska ekipa pod paskom Jurice Golemca je kod kuće svladala Bourg s 94:91 te je na drugom mjestu skupine G s omjerom 2-1 iza vodećeg Virtusa.

Bilo je tijesno kroz cijeli susret, a nešto boljom trećom dionicom su Francuzi napravili minimalnu prednost. No, domaćin je to okrenuo u posljednjoj dionici te je u egal završnici sačuvao prednost. Posljednje poene je postigao Mikael Hopkins s linije slobodnih bacanja 13 sekundi do kraja, a tricu za produžetak je promašio Danilo Anđušić.

Jaka Blažič je bio sjajan s 30 poena, po 16 su dodali Hopkins i Jarrod Jones. Kod Bourga je Anđušić ubacio 25, a Ivan Buva je za 20 minuta imao 12 poena (5/6 iz igre) uz jedan skok i asistenciju.

U ranijim susretima su poprilično uvjerljive poraze upisali Partizan i Mornar. Partizan je upisao drugi poraz i na 1-2 je omjeru, a poražen je u gostima kod Lokomotiv Kubana kojem je to bila prva pobjeda u drugo krugu.

Završilo je 74:67 za Lokomotiv kojeg su s 15, odnosno 14 poena vodili Amerikanci Cummings i Crawford, dok je iskusni Novica Veličković kod Partizana ubacio 15 poena. Mornar je kod kuće šaptom pao protiv Unicsa.

Gosti su u drugoj i trećoj dionici napravili 15 od 17 ukupnih poena razlike za 87:70 pobjedu u Baru te su na vrhu skupine H s 3-0 omjerom. Mornar je na 1-2. Isiah Canaan je vodio Unics s 18 poena, poen manje je kod Mornara ubacio Whitehead. Naturalizirani Slovenac Morgan je za Ruse imao double-double od 14 poena i skokova.

U ostala dva susreta su nastupila čak tri španjolska kluba. U međusobnom španjolskom dvoboju je Andorra svladala Gran Canariju sa 66:63, dok je Unicaja poražena kod kuće protiv Nanterrea s 92:83.

FOTO: Cedevita Olimpija, Ales Fevzer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!