Nogomet

Tramezzani najavio Lokomotivu, Jairo se vraća u kadar

Matej Kačan • petak, 29.01.2021.
Tramezzani najavio Lokomotivu, Jairo se vraća u kadar
Foto: Pixsell

Prije utakmice Hajduka i Lokomotive, trener Bijelih Paolo Tramezzani je održao konferenciju za medije gdje je najavio susret uz neke nove rotacije u momčadi...

Nakon što su doživjeli poraz uz dobar dojam u velikom dvoboju protiv Dinama, nogometaši Hajduka se okreću utakmicama u kojima se od njih očekuju tri boda. Svakako je jedna od takvih ona protiv Lokomotive kod kuće, prva domaća za Paola Tramezzanija. Trener Hajduka je zadovoljan reakcijom ekipe, ali je još u procesu upoznavanja mogućnosti igrača i ne čude rotacije u sastavima, pogotovo u ovako gustom rasporedu.

"To što sam napravio neke rotacije ne znači da nisam zadovoljan s nekim igračima. Nemamo vremena za trening, već nas čeka dosta utakmica, tako da su rotacije igrača normalne. Nastavit ćemo tako. Za mene je važno vidjeti odgovore koje mi igrači daju na utakmici. Sutra će također biti promjena", kazao je Tramezzani.

Jedna od promjena će biti povratak Jaira u početni sastav. Tramezzani nije poveo Brazilca u Zagreb, nagađalo se o transferu ili nezalaganju, ali je trener potvrdio da je Jairo dobro trenirao i da će igrati od prve minute.

"Nije bilo nikakvih problema s njim. Želim da igra bez pritiska, pokaže svoju kvalitetu i da uživa u nogometu. Jučer je trenirao fantastično. Jairo će sutra igrati od prve minute. Dobar je momak, svi momci ga vole. Želim mu pomoći da se vrati na svoj level."

Tramezzani je po dolasku rekao kako će mu trebati tjedan dana da ocijeni kadar, pa je logično da se sad očekuju i neke promjene po pitanju odlazaka, ali i dolazaka. No, ništa konkretno nije rečeno.

" Mislim da bi klub o tome mogao više reći. Krenuli smo na novi način, želimo imati bolju metodologiju. Sretan sam jer sam na licima igrača nakon utakmice vidio glad, a ne tugu. Jučer na treningu su reagirali isto dobro. Moramo vjerovati u sebe, iskoristiti stvari iz prošlosti kao lekciju da bi ostvarili cilj. Treba se koncentrirati na sadašnjost. Da bismo ostvarili ciljeve za mene je važno da ostanemo ujedinjeni u dobrim i lošim trenucima. Plan je pokušati napredovati svaku utakmicu. Ispred nas je puno posla, ali moramo biti fokusirani svaki dan."

Lokomotiva je posljednja momčad na tablici i u velikim je problemima i to će biti potpuno drukčija utakmica od one na Maksimiru gdje Hajduk nije bio favorit. No, Tramezzani želi da njegova momčad u svaku utakmicu ulazi s istim pristupom.

"Analizirali smo ih. Mislim da su dobra momčad. Nećemo ih podcijeniti zbog lošijih rezultata. Pripremit ćemo utakmicu tako da znamo što sve oni mogu. Sigurno ćemo tražiti i neka drukčija rješenja u odnosu na ove dvije utakmice. Igrali smo protiv Dinama, najbolje momčadi. Moramo se na isti način pripremiti i za utakmicu s Lokomotivom. To je idući korak koji moramo napraviti", kazao je Tramezzani.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!