Tenis

Kutak za kladioničare: Borna Gojo kreće u Melbourneu protiv mladog Australca

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Kutak za kladioničare: Borna Gojo kreće u Melbourneu protiv mladog Australca
Foto: Pixsell

Ponedjeljak prema običaju nije sportski toliko bogat, a donosimo vam ipak pred teniskih, nogometnih i hokejaških događanja...

Borna Gojo - Alexei Popyrin (4:00)

Borna Gojo nalazi se u Australiji i ovaj tjedan nastupa na Murray River Openu. Bit će mu to tek drugi turnir ove godine, prvi su bile kvalifikacije Australian Opena gdje nije uspio izboriti prolaz u glavni ždrijeb. Upisao je pobjede protiv Sebastiana Ofnera i Lorenza Giustina i onda je poražen od iskusnog Švicarca Henrija Laaksonena u tri seta. U Melbourneu kreće protiv 114. igrača svijeta, Australca Alexeija Popyrina s kojim se još nije susretao. Gojo je trenutno 223. na svijetu.

Popyrin je mlad igrač, 21-godišnjak rođen u Sydneyju od roditelja ruskih korijena. Predstavlja novi val australskih tenisača, već je nastupao i u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira i konstantno pokazuje napredak. Kao junior je imao vrlo dobru karijeru te je osvojio juniorski Roland Garros 2017. godine pobjedom u finalu protiv Nicole Kuhna. Ove godine još nije igrao, a zadnji nastup imao je prošle godine na Challengeru u Eckentalu gdje je svladao Schnura i Kolara te izgubio od Korde.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Goje 2.45, pobjeda Popyrina 1.70

Sporting - Benfica (22:30)

Važan dvoboj u borbi za naslov prvaka Portugala. Vodeći Sporting dočekuje gradskog rivala Benficu i pobjedom može napraviti još jedan korak prema tituli prvaka. Trenutno je na vrhu ljestvice s 39 bodova, četiri boda više od drugoplasiranog Porta i šest bodova više od Benfice. Porazom u ovom susretu, Benfica bi si potpuno zakomplicirala i pokvarila šanse u borbi za titulu dok bi pobjeda puno značila i njoj, ali i Portu jer bi značajno smanjili zaostatak za Sportingom. Porto istovremeno igra kod kuće protiv Rio Avea te očekuje pobjedu, ali će s pozornosti pratiti derbi iz Lisabona.

Sporting je u dosad odigranih 15 kola upisao čak 12 pobjeda, najviše u ligi, te tri remija. Jedini je koji nema nijedan poraz. U prošlom kolu nije dopustio kiks u gostima kod skromne Boaviste koju je bez većih problema svladao s 2:0. Benfica je pak u zadnja dva kola upisala remije i to 1:1 kod Porta te zatim neočekivani domaći remi s Nacionalom također 1:1. I dok Sporting nema značajnijih problema s izostancima, Benfici nedostaje nekolicina igrača poput Andrea Almeide, Odysseasa Vlachodimosa, Evertona, Nicolasa Otamendija, Nuna Tavaresa...

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Sportinga 2.80, neriješeno 3.50, pobjeda Benfice 2.80

Washington Capitals - Boston Bruins (1:00)

Washington Capitalsi imali su i imaju dosta problema s koronavirusom pa su tako bili bez Alexa Ovečkina koji se vratio i ponovno je u kadru. Sada ih čeka dvoboj protiv Boston Bruinsa u kojem očekuju pobjedu iako u taj susret ne ulaze u statusu favorita. Još uvijek su bez većeg broja igrača i to dosta bitnih što stavlja Bruinse u bolju poziciju. Tako će ovu utakmicu propustiti Michal Kempny, Evgeni Kuznjecov, Beck Malenstyn, Dmitri Orlov i Ilja Samsonov uz Henrika Lundqvista koji je izgubljen za cijelu sezonu. Pod upitnikom je nastup Larsa Ellera koji i dalje trenira bez kontakta te Justina Schultza koji je dobio pakom u lice, no on se čini bližim nastupu.

Bruinsi također imaju problema pa su bez Jakea DeBruska, Matta Grzelcyka, Ondreja Kasea i Johna Moorea. Capitalsi su unatoč svim problemima i dalje na vrhu divizije s 15 bodova iz devet utakmica, a u zadnje tri utakmice upisali su same pobjede. Svladali su dva puta New York Islanderse i jednom upravo Bruinse i to s 4:3 u produžetku golom Ovečkina nakon samo 30 sekundi igre. Bruinsi su imali čak 20 udarac više na gol, ali na kraju su Capitalsi slavili. Zanimljivo, Washington još uvijek nema nijedan poraz u regularnom dijelu susreta ove sezone.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Washingtona 3.30, neriješeno 4.20, pobejda Bostona 2.20

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!