Rukomet

Jacobsen: 'Imali smo malo i sreće, ali bez nje ne možeš otići do kraja'

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Jacobsen: 'Imali smo malo i sreće, ali bez nje ne možeš otići do kraja'
Foto: Pixsell

Danska je odnijela titulu svjetskog prvaka. Obranila je naslov koji je osvojila prije dvije godine na svom tlu...

Nikolaj Jacobsen s Danskom odrađuje sjajan posao. Osvojio je drugu titulu prvaka svijeta, ovaj put u Egiptu gdje je obranio naslov osvojen dvije godine ranije.

"Jako smo sretni, obranili smo naslov svjetskog prvaka, a to je za nas bio ogroman cilj. Znali smo da će biti teško na ovakvom turniru, ali mislim da smo bili dobri tijekom svih devet utakmica. Imali smo malo sreće, ali ako misliš otići do kraja, ne možeš bez nje. U finalu smo u obrani igrali jako dobro, u tih 60 minuta Švedskoj nije bilo lako postizati golove, ali u napadu smo imali nekih problema, pogotovo na početku drugog dijela. Tada smo promijenili neke stvari, pa je Mikkel Hansen otišao na desnog beka, a dobili smo Jacoba Holma koji nam je postigao četiri zaista važna gola. Nikolaj Oris također je postigao vrlo važne golove. Mislim da je promjena u 5-1 obranu bila ključ, a uvijek je lakše kada uz to imate golmana poput Niklasa Landina", kaže Jacobsen.

Zadovoljni izbornik uživao je u pobjedi i nije htio još razmišljati o Tokiju.

"Osjećam se nevjerojatno, mislim da smo napisali dio povijesti. Nema toliko momčadi koje su uspjele uzeti titulu svjetskih prvaka i vrlo smo ponosni. Sad sam samo umoran i prazan i trenutno ne želim razmišljati o Olimpijskim igrama. Trenutno iskreno želim ući u autobus i vratiti se u hotel i proslaviti sa svojim igračima."

Danska je trenutno u nizu od čak 19 utakmica bez poraza na svjetskim prvenstvima.

"Jako sam ponosan što smo odigrali dva svjetska prvenstva bez ijednog poraza, naravno, to je ogromno postignuće naše momčadi, igrači su odigrali jako dobro. Kao grupa, izvan terena, bilo je nevjerojatno vidjeti kako ova momčad od prvog dana do posljednjeg dana raste zajedno."

Jedno od otkrića Prvenstva bio je Mathias Gidsel.

"Donio nam je jako puno. Donio je brzinu, pamet, a taktički je vrlo dobar igrač. Kao što smo vidjeli i u finalu, on također može igrati desno krilo i tada imamo druge mogućnosti. Njegova je obrana u mnogim susretima bila vrlo dobra. Izvan terena on je još uvijek dječak koji pruža puno radosti u ovom timu. Odradio je izuzetan posao i znatno je poboljšao našu momčad."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!