Rukomet

Gottfridsson: 'I ovo je dobar rezultat, ali kao sportaš želite samo zlato'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.02.2021.
Gottfridsson: 'I ovo je dobar rezultat, ali kao sportaš želite samo zlato'
Foto: Pixsell

Sjajno Svjetsko prvenstvo je iza Švedske koja je došla do finala iako su je rijetki tamo vidjeli. Šveđani su iznenadili i potvrdili silni potencijal za budućnost...

Sve do sredine drugog poluvremena finalnog susreta Švedska je bila jako dobra i držala je Dansku u neizvjesnosti. Ipak nije izdržala i pala je u završnici.

"Težak je osjećaj, u prvom poluvremenu igrali smo jako dobro, ali u drugom dijelu nismo bili toliko dobri. Niklas Landin bio je fantastičan i nije nam bilo lako, on je jedan je od najboljih. Imali smo problem i s Mikkelom Hansenom kada je igrao desnog beka u kombinaciji s Jakobom Holmom, ali to je rukomet - ponekad pobijediš, ponekad izgubiš", kaže Jim Gottfridsson.

Bez obzira na poraz u finalu, Gottfridsson je bio ponosan na svoju momčad koja je napravila veliki posao.

"Jako sam ponosan na momke, ali kad prođete kroz turnir s jednim porazom, nije tako lijepo završiti s gubitničkim osjećajem. Mislim da ćemo se u sljedećih tjedan ili dva osjećati već malo bolje."

Gottfridsson je jedan od trojice Šveđana koji su završili u sedmorci turnirua, društvo mu prave Andreas Palicka i Hampus Wanne.

"To je jako velika stvar za nas, trojica igrača, ali sada bi radije željeli imati zlatnu medalju. Naravno, sretan sam i zbog ovog."

I srebro je velika stvar, posebno jer je Švedska nastupila oslabljena.

"Posljednji put kada smo bili u finalu izgubili smo na Europskom prvenstvu protiv Španjolske, a sada smo na Svjetskom izgubili protiv Danske. Mislim da je i ovo dobar rezultat, ali kao sportaš želite samo osvojiti zlato, ne želite imati srebro. Dakle, sljedeći put želimo imati zlatnu medalju."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!