Košarka

Perinčić: 'Vrijednosnicama je ovo šansa da spase cijelu sezonu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Perinčić: 'Vrijednosnicama je ovo šansa da spase cijelu sezonu'
Foto: Pixsell

U utorak od 17 sati u Osijeku se u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića sastaju Vrijednosnice Osijek i Zadar. Zadrani oprezno prilaze tom dvoboju...

Košarkaši Zadra u utorak gostuju u Osijeku gdje će protiv Vrijednosnica Osijek tražiti prolaz u polufinale Kupa Krešimira Ćorića. Zadrani su favoriti, a Ivan Perinčić traži od igrača prvenstveno ozbiljan pristup.

"Mi jesmo favoriti, ali nakon iskustva zadnje utakmice ulazimo s pristupom na 100 posto. Ne očekujem laganu utakmicu, Osijek je u negativnom nizu i ovo mu je šansa da spasi cijelu sezonu. Moramo biti pametni, zadnje dvije utakmice možda nismo bili na našem nivou, nismo u to vrijeme imali vremena za pravi trening", ističe Perinčić za Zadrovu stranicu i dodaje:

"Idemo spremno u Osijek po pobjedu jer mi očekujemo puno veće stvari u Kupu tako da se ne želimo dovesti u situaciju gdje je utakmica u pitanju i gdje strepimo do zadnje lopte. Moramo ući u utakmicu puno bolje i s više energije nego što smo to činili u zadnje dvije utakmice. Moj zadatak je pronaći pet igrača koji će odgovoriti na parketu u obrani i u napadu tako da usmjerimo utakmicu u smjeru koji želimo."

Domagoj Vuković također je svjestan kako je potreban ozbiljan pristup i prisjeća se nedavnog prvenstvenog dvoboja koji je završen tijesnom 73:70 pobjedom Zadra.

"Mislim da u Kup utakmici nitko nije favorit pogotovo jer igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja nas je namučila u Zadru. Samo je jedna utakmica tako da pristup mora biti na maksimalnom nivou. Ovo je početak puta na kojem se nadamo otići do samog kraja."

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!