Košarka

Zupcu double-double u pobjedi Clippersa, Šamanić i Šarić i dalje van sastava

Matej Kačan • četvrtak, 04.02.2021.
Zupcu double-double u pobjedi Clippersa, Šamanić i Šarić i dalje van sastava

Od hrvatskih košarkaša je na NBA parketima sinoć igrao samo Ivica Zubac koji je ovaj put dobio nešto više minuta i odmah je u skakačkom dijelu pokazao što zna...

Brzo su se LA Clippersi vratili pobjedama nakon poraza od Brooklyna, a za to su našli idealnu žrtvu. Cleveland Cavaliersi nisu bili težak zalogaj pa su Clippersi brzo na krilima dvojca Paul George i Kawhi Leonard napravili visoku razliku.

Zato je bilo dovoljno vremena da se razigraju i igrači s klupe pa je svoj dobar obol dao i Ivica Zubac. Hrvatski je centar u 121:99 pobjedi odigrao nešto manje od 28 minuta, što je iskoristio za 10 poena uz šut iz igre 3/8 te 4/4 s linije bacanja. No, istaknuo se s čak 16 skokova, od čega šest napadačkih, a imao je i tri blokade.

George je kod Clippersa ubacio 36 poena, Leonard je dodao 24. Kod Clevelanda je Colin Sexton zabio 27.

Phoenix Sunsi još čekaju povratak Darija Šarića, a u međuvremenu su upisali i dosta uvjerljiv poraz. Zion Williamson je briljirao s 28 poena, Brandon Ingram je dodao 23 u 123:101 pobjedi Pelicansa. Sunsima je nedovoljan bio i Devin Booker s 25.

San Antonio Spursi su se nakon dva poraza vratili pobjedama, ali opet nisu izgledali baš bajno. Mnogo teže od očekivanog su Spursi svladali Minnesotu koja je na ulasku u četvrtu četvrtinu imala 11 poena viška, ali je DeMar DeRozan inicirao preokret i 111:108 pobjedu.

U sastavu Spursa opet nije bilo Luke Šamanića, a DeRozan je ubacio 30 poena u pobjedi. Tome je dodao i osam skokova i šest dodavanja, dok je 19 poena uz osam skokova imao Jakob Pöltl. Kod Wolvesa je 29 imao Malik Beasley, dok je 20 dodao D'Angelo Russell.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!