Košarka

Kutak za kladioničare: Veliki londonski derbi, Tottenham i Chelsea trebaju bodove

Branimir Korać • četvrtak, 04.02.2021.
Kutak za kladioničare: Veliki londonski derbi, Tottenham i Chelsea trebaju bodove

Četvrtak donosi mali predah nakon sportski bogatih utorka i srijede, a uoči vikenda u kojem nas očekuje vrlo uzbudljiv program...

Valencia - CSKA (21:00)

U prvom susretu 24. kola Eurolige košarkaša Valencia kod kuće dočekuje moskovski CSKA. I jedni i drugi su u blagom padu forme i očajnički trebaju nekoliko pobjeda kako bi se vratili na stare staze. Valenciju je ovaj pad skupo stajao i ispala je iz kruga najboljih osam koji trenutno drže pozicije koje vode u doigravanje. Trenutno ima tri uzastopna poraza i nalazi se na 11. mjestu s omjerom 11-12 dok osmoplasirani Fenerbahče ima omjer 13-10. CSKA je pak s tri poraza u zadnja četiri kola ispustio vodeću poziciju i pao je na drugo mjesto dok je na vrh zasjela Barcelona s pobjedom više.

"Iznimno poštujem Valenciju zbog svega što znači u europskoj košarci. Ovo je momčad koja je poduplana na svakoj poziciji. Bekovi su vrlo opasni i mogu slomiti svakoga, ali kombinacija njihovih visokih igrača čini Valenciju jako opasnim protivnikom jer mogu igrati i reagirati na sve načine. Dobra su atletska momčad protiv koje je teško igrati. Mi imamo dosta problema, ne znam kada smo imali toliko pehova, ali nećemo se predati, idemo se boriti jer ništa nije izgubljeno prije nego se dogodi. Igrači koji nam nedostaju mogli bi igrati u svakoj momčadi, ali sada su bitni oni koji su tu", kaže Dimitris Itoudis.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Valencije 2.15, neriješeno 15.0, pobjeda CSKA 2.15

Real Betis - Athletic Bilbao (21:00)

Barcelona, Levante i Sevilla odradili su svoj dio posla i traži se još jedan sudionik polufinala Kupa kralja. Njega će dati međusobni dvoboj Real Betisa i Athletic Bilbaa. I jedni i drugi mogu biti zadovoljni trenutnom formom. Računajući sva natjecanja Betis je u zadnjih osam kola upisao šest pobjeda i dva remija, odigrao je neodlučeno u gradskom derbiju protiv Seville 1:1 i na gostovanju kod Real Sociedada 2:2. Athletic Bilbao je imao pet pobjeda zaredom do prošlog prvenstvenog kola kada je gostovao kod Barcelone i tijesno izgubio 2:1.

Što se tiče Kupa kralja, Betis je krenuo gostujućom 2:0 pobjedom protiv UCAM Murcije bez posebnih problema, zatim je s 3:1 bio bolji od Mutilvere pa 2:0 u gostima kod Sporting Gijona da bi najteži posao imao u osmini finala gdje je igrao protiv Real Sociedada i slavio nakon produžetaka s 3:1. Borja Iglesias bio je junak Betisa, ušao je u igru u 85. minuti i s dva gola u produžecima odveo je Betis u četvrtfinale. Athletic Bilbao se uključio kolo kasnije te je upisao dvije pobjede 2:1 protiv Ibize i Alcoyana, obje golovima u završnici susreta.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Betisa 2.70, neriješeno 3.40, pobjeda Athletica 3.00

Tottenham - Chelsea (21:00)

Jako važna utakmica je pred Tottenhamom i Chelseajem. Ove dvije momčadi imaju isti broj bodova, Spursi imaju utakmicu manje i ako upišu pobjedu u ovom dvoboju, odvojit će se od Chelseaja na ljestvici. Tri boda iz ovog susreta ne donose neki značajan skok na ljestvici, ali drže priključak za gornjim dijelom. Liverpool je jedini ispustio bodove iz vodeće šestorke u ovom kolu i poraz u ovom susretu samo bi dodatno smanjio šanse Tottenhama i Chelseaja za završetak na pozicijama koje vode u Europu.

Spursi su u zadnja dva kola upisali poraze, izgubili su od Liverpoola 3:1 i Brightona 1:0 te moraju ići po pobjedu pod svaku cijenu kako bi se vratili na pravi put. U prošlom kolu protiv Brightona odigrali su baš loše i zasluženo su poraženi. Izostanak Harryja Kanea se itekako osjetio i Spursi nisu bili opasni. Chelsea je promijenio trenera i umjesto Franka Lamparda na klupu je stigao Thomas Tuchel. Još je rano za govoriti o Tuchelovom utjecaju na igru, ali osjetilo se u ponašanju igrača na terenu protiv Wolverhamptona i Burnleyja kako se neke stvari mijenjaju. Jedan od važnijih zadataka za Tuchela bit će vratiti samopouzdanje Timu Werneru koji ga je potpuno izgubio i realizacija mu je jako loša.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tottenhama 3.70, neriješeno 3.50, pobjeda Chelseaja 2.30

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Dinamo Zagreb 1813+187
5Cedevita Junior 1911+186
6Zabok 1515+15
7Dubrovnik 1417-50
8Dubrava 1219-122
9Šibenka 1218-49
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 624-318
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!