Tenis

Hačanov i Sinner preživjeli sječu nositelja i prošli u polufinale Great Ocean Road Opena

Mihaela Bradovski • petak, 05.02.2021.
Hačanov i Sinner preživjeli sječu nositelja i prošli u polufinale Great Ocean Road Opena

Dvostruki program bio je na Great Ocean Road Openu. Tenisači su prvo odradili susrete osmine finala pa su onda na rasporedu imali četvrtfinalne dvoboje...

Program na Great Ocean Roadu otvoren je susretima osmine finala gdje je jedno od iznenađenja priredio Nizozemac Botic van de Zandschulp koji je u dva tie-breaka bio bolji od Reillyja Opelke. Amerikancu nije pomoglo 15 aseva, u ključnim trenucima Nizozemac je bio bolji. Opelka je imao dosta problema na reternu, posebno nakon prvog servisa gdje je Botic van de Zandschulp uzeo čak 92 posto poena nakon što je pogodio prvi servis.

U dva seta slavio je Jordan Thompson koji je za protivnika imao Španjolca Marija Vilellu Martineza te ga je svladao s dva puta po 6:4. Španjolac je imao prilika, ukupno osam break lopti, ali ih je sve prokockao.

Više od tri sata za pobjedu je trebao Miomir Kecmanović koji je igrao protiv Talijana Salvatorea Carusa. Kecmanović je u ovom meču spasio čak 14 break lopti te je šest puta gubio servis i svejedno prošao dalje. U trećem setu Caruso je poveo 4:3 s breakom, ali nije izdržao.

Osmi nositelj Aleksander Bublik oprostio se u osmini finala. Zaustavio ga je Talijan Stefano Travaglia koji je odnio pobjedu s dosta glatkih 6:1, 7:5 za manje od 70 minuta igre.

Iako u dva seta, dosta tijesno je slavio Hubert Hurkacz protiv Pabla Cuevasa. Poljak je bio bolji s dva puta po 7:5 i usput iskoristio sve tri break prilike tijekom meča koje je izborio.

Karen Hačanov u dva seta bio je bolji od južnoafričkog veterana Kevina Andersona. Jedan break u cijelom meču bio je dovoljan i on je donio prvi set, a u drugom je odluka pala u tie-breaku.

Dobar meč odigrao je mladi Talijan Jannik Sinner koji je u dva seta izbacio Aljaža Bedenea. Nakon osvajanja prvog seta u 13. igri, u drugom je bio puno bolji i sa 6:2 prošao dalje.

Sinner je kasnije otišao skroz do polufinala nakon pobjede protiv umornog Kecmanovića. 12 aseva i bolja igra u ključnim trenucima prevagnuli su na stranu Sinnera.

Od turnira se u četvrtfinalu oprostio treći nositelj Hurkacz kojeg je svladao Travaglia. Hurkacz je u trećem setu dva puta imao break prednosti, ali oba puta je odmah tu prednost gubio.

Karen Hačanov spasio je dvije meč lopte protiv Nizozemca van de Zandschulpa koji je imao set prednosti i u drugom dvije meč lopte, ali drugi nositelj se izvukao i kasnije preokretom propao u polufinale.

11. nositelj Jordan Thompson dosta lako s dva puta po 6:4 poražen je od nepostavljenog Brazilca Thiaga Monteira.

Great Ocean Road, osmina finala:
Thiago Monteiro (Brazil) - Carlos Alcaraz (Španjolska) 7:6(3), 6:3
Botic van de Zandschulp (Nizozemska) - Reilly Opelka (SAD, 6) 7:6(6), 7:6(4)
Jordan Thompson (Australija, 11) - Mario Vilella Martinez (Španjolska) 6:4, 6:4
Miomir Kecmanović (Srbija, 7) - Salvatore Caruso (Italija) 7:6(5), 5:7, 7:5
Stefano Travaglia (Italija) - Aleksander Bublik (Kazahstan, 8) 6:1, 7:5
Hubert Hurkacz (Poljska, 3) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 7:5, 7:5
Karen Hačanov (Rusija, 2) - Kevin Anderson (Južna Afrika) 6:3, 7:6(5)
Jannik Sinner (Italija, 4) - Aljaž Bedene (Slovenija, 13) 7:6(6), 6:2

Great Ocean Road, četvrtfinale:
Jannik Sinner (Italija, 4) - Miomir Kecmanović (Srbija, 7) 7:6(10), 6:4
Stefano Travaglia (Italija) - Hubert Hurkacz (Poljska, 3) 3:6, 6:3, 7:5
Karen Hačanov (Rusija, 2) - Botic van de Zandschulp (Nizozemska) 6:7(8), 7:5, 6:3
Thiago Monteiro (Brazil) - Jordan Thompson (Australija, 11) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!