Tenis

Azarenka spašavala meč lopte, ali ipak prošla u četvrtfinale

Branimir Korać • petak, 05.02.2021.
Azarenka spašavala meč lopte, ali ipak prošla u četvrtfinale

Dvije nositeljice nisu uspjele preskočiti osminu finala, a malo je n edostajalo da im se pridruži i Viktoria Azarenka koja je bila suočena s meč loptama.

Viktoria Azarenka prošla je u četvrtfinale Grampians Trophyja nakon što nije baš imala lagan posao protiv Julije Putinceve. U prvom setu zaostajala je 4:0 pa uzela set 6:4, takav preokret nije uspjela napraviti u drugom setu i odluka je pala u produženom tie-breaku gdje je Kazahstanka imala dvije vezane meč lopte, ali izgubila četiri poena zaredom i meč.

Amerikanka Ann Li iznenadila je Veroniku Kudermetovu koju je svladala u dva seta. Li je predajom prošla prvo kolo, u drugo ušla kao autsajder, ali je ipak dogurala do četvrtfinala.

Od turnira se oprostila četvrta nositeljica Elena Ribakina koja je ispala od Barbore Krejčikove. I ovdje je odlučio produženi tie-break koji je Ribakina uzela s 10:6.

Druga nositeljica Belinda Bencic zaustavljena je također u osmini finala, a nju je u dva seta svladala Sorana Cirstea. Rumunjka je za pobjedu trebala manje od sat i pol.

Više sreće imala je Angelique Kerber koja je odigrala kvalitetniji meč protiv Ons Jabeur i upisala pobjedu. Kerber je slavila s dva puta po 6:4 i upisala prvu pobjedu od prošlogodišnjeg US Opena.

Bethanie Mattek-Sands sjajna je igračica u konkurenciji parova, potpuno je podredila karijeru tome, a pokazala je da može solidno odigrati i u singlu. Protiv Anett Kontaveit bila je posve ravnopravna te je tijesno izgubila s dva puta po 7:5.

Najuvjerljivija je bila Maria Sakkari koja je s dva puta po 6:2 svladala Leylah Fernandez. Većih problema nije bilo niti za Jennifer Brady protiv Marte Kostjuk.

Grampians Trophy, osmina finala:
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 3) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:4, 1:6, 11:9
Ann Li (SAD) - Veronika Kudermetova (Rusija) 7:5, 6:3
Barbora Krejčikova (Češka) - Elena Ribakina (Kazahstan, 4) 4:6, 6:2, 10:6
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Belinda Bencic (Švicarska, 2) 7:5, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 8) - Ons Jabeur (Tunis) 6:4, 6:4
Anett Kontaveit (Estonija, 6) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 7:5, 7:5
Maria Sakkari (Grčka, 5) - Leylah Annie Fernandez (Kanada) 6:2, 6:2
Jennifer Brady (SAD, 7) - Marta Kostjuk (Ukrajina) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!