Nogomet

Problemi s europskim kupovima, klubovi ne znaju gdje će biti domaćini

Branimir Korać, HINA • subota, 06.02.2021.
Problemi s europskim kupovima, klubovi ne znaju gdje će biti domaćini

Nakon što je njemački prvoligaš Leipzig prisiljen igrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola izvan Njemačke, Borussia Mönchengladbach sada razmišlja da preseli prvu utakmicu protiv Manchester Citjya, koja je na rasporedu 24. veljače, u Dansku.

Anti-Covid-19 pravila njemačke vlade koja zabranjuju Britancima ulazak u Njemačku službeno su na snazi do 17. veljače (utakmica Leipzig - Liverpool je na rasporedu 16. veljače), međutim mogle bi biti produljene s obzirom na razvoj zdravstvene situacije u Europi.

"Tražimo mjesto gdje bismo mogli igrati utakmicu. Pitali smo danski nogometni klub Midtjylland, ali i druge klubove", izjavio je u petak sportski direktor Borussia Mönchengladbacha Max Eberl. "Sada treba vidjeti koje će mjesto biti najbolje i što će to značiti financijski, ali smo odgovorni što se tiče igranja utakmice".

"Također nije iskjučena zamjena domaćinstva prve i druge utakmice sa Cityjem", dodao je Eberl. Uzvratna utakmica je na rasporedu 16. ožujka.

Leipzig još uvijek traži rješenje za prvu utakmicu protiv Liverpoola. U četvrtak njemačke vlasti nisu odbrile engleskom prvaku ulazak u zemlju.

Osim toga, Hoffenheim je u petak objavio da se njegova prva utakmica šesnaestine finala Europske lige protiv norveškog Moldea neće igrati u Norveškoj jer je norveška vlada zatvorila granice.

"Trenutačno smo u pregovorima da nađemo mjesto za igranje prve utakmice, čekamo vijesti iz Norveške", rekao je glasnogvornik Hoffenheima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!