Tenis

Rubljov i Medvedev odveli Rusiju do ATP Kup naslova

Matej Kačan • nedjelja, 07.02.2021.
Rubljov i Medvedev odveli Rusiju do ATP Kup naslova

Nakon što je premijerno izdanje osvojila Srbija, drugi ATP Kup koji se sad već tradicionalno odigrava na početku sezone u Australiji je odnijela reprezentacija Rusije. Rusi su već nakon mečeva u singlu svladali Italiju...

Nije bilo potrebno igrati meč odluke u parovima. Daniil Medvedev i Andrej Rubljov autoritativno su deklasirali Fabija Fogninija i Mattea Berrettinija već u mečevima pojedinačne konkurencije te su donijeli Rusiji naslov u drugom izdanju ATP Kupa.

Prvi su na teren izašli Rubljov i Fognini, ali Talijan nije imao šanse. Za samo sat i dvije minute je Rus ispratio Fogninija s terena te mu je dozvolio tek tri osvojena gema u 6:1, 6:2 pobjedi. Ostalo je tek za četvrti igrač svijeta Medvedev dovrši posao pa da parovi odmore.

To se i dogodilo, Medvedev je protiv Berrettinija imao nešto problema tek u prvom setu kad je nakon breaka za 2:1 morao spašavati svoj servis i dvije break lopte u četvrtom gemu. Uspio je, poveo s 3:1 i osvojio prvi set, a u drugom nije bilo problema sa 6:2.

Tako Donskoy/Karatsev te Bolelli/Vavassori kombinacije nisu morale na teren, a Rusija slavi svoj prvi naslov u novom natjecanju. Ovim uspjehom su Medvedev i Rubljov najavili sjajnu formu na ulasku u Australian Open gdje bi obojica, a posebno Medvedev tribali igrati vrlo važnu ulogu.

ATP Kup, finale:
RUSIJA - ITALIJA 2:0
Andrej Rubljov - Fabio Fognini 6:1, 6:2
Daniil Medvedev - Matteo Berrettini 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!