Košarka

Zadar dočekuje Cibonu: 'Nedostajat će nam huk s tribina, ali smo navikli'

Matej Kačan • srijeda, 10.02.2021.
Zadar dočekuje Cibonu: 'Nedostajat će nam huk s tribina, ali smo navikli'
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića dočekuju Cibonu na domaćem terenu. Posebno taj trofej znači Zadranima koji su i branitelji naslova pa je pobjeda imperativ...

Srijeda donosi polufinala Kupa Krešimira Ćosića, a posebna je poslastica susret Zadra i Cibone na Višnjiku. Repreiza prošlogodišnjeg finala na istom mjestu, ali ovaj put bez devet tisuća ljudi koji su tad ispunili Krešin dom. Trener Zadra Veljko Mršić želi trofej, ali ističe da će navijači nedostajati Zadranima.

"Očekuje nas derbi s Cibonom koja dolazi s novim trenerom. Do sad su s Vladimirom Jovanovićem odigrali tri utakmice, prije toga su bili u dobroj seriji u ABA ligi gdje su dobili Borca i Krku pod vodstvom Ivana Velića. Ovo će biti repriza prošlogodišnjeg finala, međutim ovo će biti u drugačijem ambijentu, jer ćemo biti bez publike na Višnjiku. Sigurno će nam nedostajati taj huk s tribina, ali smo već smo se naučili na to ove sezone", najavio je trener Zadra.

Zadar je protiv Splita u dva dana pokazao dva lica, a Zadrani se nadaju da je ono pravo bilo nedjeljno. Ako to ponove, onda će u susretu protiv Cibone biti favorit na domaćem terenu i dobrim ulaskom u utakmicu mogu doći do velike prednosti.

"Ako uspijemo ponoviti ono izdanje koje smo pokazali u nedjelju u Splitu, onda su velike šanse za prolazak u finale. Ali mi trebamo biti iskreni i reći da mi nemamo kontinuitet, nadam se da smo došli do jedne faze gdje možemo to ponavljati. Cibona ima malu prednost jer nisu ovog vikenda imali dvije teške utakmice kao što smo mi, oni su u subotu u 12 sati odigrali protiv Furnira, dok smo mi u subotu i nedjelju igrali protiv Splita. Ali kad dođe polufinale to je onda utakmica na korak do finala i trofeja, moramo dati sve od sebe i biti koncentrirani, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti", kazao je Mršić.

Iz ekipe koja je pošle sezone vratila Kup u Zadar je ostao i Domagoj Vuković koji tako ima priliku postati jedan od branitelja naslova.

"Mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, to je Cibona. Kao što sam rekao prije, u Kupu odlučuje jedna utakmica i tu nitko nije favorit. Jednostavno mi moramo dati sve od sebe, ovo je utakmica nakon koje nema povratka. Nama je cilj ostvariti dobar rezultat i proći u finale", rekao je krilni centar Zadra za službenu stranicu.

Novi igrač Zadra Antonio Jordano dobro se prilagodio i već je postao standardni član rotacije na bekovima.

"Znam da nas čeka jedna teška utakmica, Cibona je nezgodna ekipa. Mi, Split i Cibona smo podjednake ekipe. Mislim da mi moramo ući u utakmicu kao u nedjelju protiv Splita. Mi moramo maksimalno fokusirano ući u utakmicu, znamo što moramo učiniti, imamo svoje ciljeve u napadu i u obrani. Ako se budemo držali našeg principa i budemo svi na 100% pobjeda ne bih trebala doći u pitanje", zaključio je Jordano.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!