Košarka

Zadar u drami do finala Kupa, Planinić promašio produžetak

Branimir Korać • srijeda, 10.02.2021.
Zadar u drami do finala Kupa, Planinić promašio produžetak
Foto: Pixsell

Zadar i Split borit će se za trofej pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Zadar je u dramatičnom polufinalu svladao Cibonu dok je Split imao lakši posao protiv Furnira...

Kao što se i očekivalo, Zadar i Cibona ponudili su dobru utakmicu, neizvjesnost do samog kraja i odluku u zadnjim sekundama. Uspješniji su bili Zadrani iako su u završnici susreta napravili sve kako bi izgubili.

Najvećim dijelom susreta Zadar je imao potpunu kontrolu nad dvobojem, međutim u zadnjoj dionici proradila je Cibonina trica, a pomogao je i Zadar u posljednjim sekundama svojim pogreškama.

Kod 84:80 Cibona je imala napad, ostalo je nekoliko sekundi, tricu je potegnuo Markota, a Bursać nepotrebno napravio prekršaj. Markota je ubacio prva dva bacanja, namjerno promašio treće, a skok u napadu hvata Darko Planinić uz prekršaj Cartera. Dva razlike za Zadar i dva bacanja Planinića za produžetak, ali već prvo bilo je prekratko te je nakon namjerno promašenog drugog, skok zatvorio Vuković i Zadar je otišao u finale.

Cibona je imala svojih prilika, ali Zadar je uvijek dobivao nekog igrača koji je u određenim fazama susreta bio raspoložen. U prvom poluvremenu sjajno je funkcionirala veza Carter - Bursać, u nastavku susreta u važnim trenucima pogađao je adut s klupe Jure Planinić, ali Ciboni se jednostavno otvorilo kada je hvatala zadnji vlak i susret se u završnici zakomplicirao.

Zadar su predvodili s po 16 poena Justin Carter (pet skokova, sedam asistencija) i Aleksandar Bursać dok je Antonio Jordano dodao 13 poena. Kod Cibone Markota je upisao 16 poena uz šest skokova, po 14 poena dodali su Scott Reynolds (sedam asistencija) i Darko Planinić (sedam skokova).

U prvom polufinalu Split je bio bolji od Furnira s 95:83. Očekivano slavlje Splita koje je trebalo biti i uvjerljivije, ali u završnici je Furnir uspio smanjiti zaostatak.

Luka Babić predvodio je Split sa 16 poena, Pavle Marčinković dodao je 15 uz devet skokova, a po 13 su upisali Marko Luković (pet asistencija) i Marin Marić (pet skokova).

Kod Furnira Luka Pandurić upisao je 21 poen, Tramaine Isabell dodao je 16 poena i devet asistencija, a Mihajlo Jerković dodao je 15 poena.

Finale između Splita i Zadra na rasporedu je u subotu, 13. veljače s početkom u 17:30 u Omišu.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!