Košarka

Mršić: 'Nismo htjeli da bude tako stresno, ali smo napravili što smo željeli'

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Mršić: 'Nismo htjeli da bude tako stresno, ali smo napravili što smo željeli'
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra su izborili pobjedu nad Cibonom u posljednjim trenucima iako su imali veliko vodstvo, a trener Veljko Mršić je nakon plasmana u finale Kupa bio zadovoljan...

Trener Zadra Veljko Mršić bio je zadovoljan većim dijelom utakmice koju je njegova ekipa odigrala protiv Cibone u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Zadar je vodio kroz gotovo cijeli susret i bio je bolja ekipa da bi u posljednjim sekundama prosuo šest razlike i spašavao živu glavu.

"Napravili smo ono što smo željeli, plasirali smo u finale Kupa. Nismo htjeli da bude tako stresno na kraju, kako smo igrali dobar dio utakmice nije trebalo tako biti. U drugom poluvremenu smo promašili previše zicera i četiri slobodna bacanja na kraju utakmice. Čestitao bi svojim dečkima, odigrali su pravu mušku utakmicu, čestitam i igračima Cibone koji su bili na nivou, nisu se predali cijelu utakmicu."

Utakmica nije bila pretjerano oku lijepa i kvalitetna, ali sve se to briše i ostaje samo rezultat, Zadar ide u Omiš na megdan Splitu.

"Osjetila se mala nervoza u obje momčadi, Cibona je ušla malo svježija u utakmicu s obzirom na to jer su igrali samo jednu utakmicu prošlog vikend protiv Furnira, dok smo mi igrali dvije teške protiv Splita i to se energetski osjetilo na kraju utakmice, ali to je i zasluga Cibone, koje je odigrala dobru završnicu. Rekao sam igračima da proslave u svlačionici, ali čim izađemo iz svlačionice moramo početi razmišljati o Splitu."

Jedan od najboljih igrača Zadra je uz Justina Cartera bio i Aleksandar Bursać sa 16 poena uz jedan ključni ubačaj nakon skoka u napadu u završnici.

"Naša timska igra je bila presudna u ovoj utakmici, baš smo pričali u svlačionici da nam je baš drago što je cijela ekipa sudjelovala u ovoj pobjedi. Moglo je biti manje stresa ali bitna je pobjeda. Nema puno slavlja, okrećemo se finalu pa se nadam da ćemo nakon toga slaviti", poručio je jedan od junaka pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!