Košarka

Celticsi nadigrali Raptorse i uzeli pobjedu, sjajni Carmelo vratio Blazerse

Branimir Korać • petak, 12.02.2021.
Celticsi nadigrali Raptorse i uzeli pobjedu, sjajni Carmelo vratio Blazerse

Noćašnji NBA program donio je pet susreta, dramu u Portlandu i poraz kompletiranih Sixersa kod još uvijek vrlo oslabljenih Blazersa...

Boston Celticsi su odradili dobar posao protiv Toronto Raptorsa i upisali su novu pobjedu. Prijetio im je pad na 50 posto uspješnosti i da ih Raptorsi dostignu, ali tijekom cijelog susreta bili su u vodstvu i na kraju zasluženo slavili.

Prevodili su ga Semi Ojeleye s 24 poena (6/8 trica) i šest skokova, Kemba Walker s 21 poenom (5/8 trica) i pet skokova, Payton Pritchard s 20 poena (6/8 trica) i pet skokova te Jaylen Brown s 12 poena, pet skokova i deset asistencija.

Kod Toronta Kyle Lowry završio je s 24 poena i šest asistencija, a Pascal Siakam dodao je 23 poena.

I dok se šuška o novom velikom tradeu, Houston je upisao poraz kod kuće od Miamija 101:94. I jedni i drugi nastupili su bez nekih od ključnih igrača, a Miami je to bolje "pregrmio" i uzeo pobjedu. Miamiju je ovo četvrta uzastopna pobjeda, a Rocketsima četvrti uzastopni poraz.

Jimmy Butler odigrao je sjajnu utakmicu i upisao je 27 poena, deset skokova i deset asistencija, Max Strus dodao je 21 poen (5/8 trica), a Bam Adebayo deset poena, 13 skokova i osam asistencija.

Kod Houstona po 17 poena upisali su John Wall (šest skokova, sedam dodavanja) i Eric Gordon, a po 16 su dodali Jae'Sean Tate (sedam skokova) i DeMarcus Cousins (11 skokova).

Detroit Pistonsi s Timberwolvesima dijele zadnje mjesto u ligi, a novi poraz upisali su kod kuće od Pacersa sa 111:95. Loša večer ove sezone najboljeg igrača Detroita Jeramija Granta i domaćin tako nije mogao do pobjede.

Domantas Sabonis bio je prvo ime utakmice s 26 poena, osam skokova i osam asistencija, a Malcolm Brogdon dodao je 18 poena i devet skokova. Na drugoj strani Josh Jackson ubacio je 18 poena uz osam skokova, a Isaiah Stewart ubacio je 17 poena o uhvatio sedam skokova.

Blazersi sui uz sjajan nastup Carmela Anthonyja u ključnim trenucima upisali pobjedu protiv Philadelphije. Iako su i dalje znatno oslabljeni, odigrali su jako dobru utakmicu i imali su dovoljno mirnoće u ključnim trenucima.

Damian Lillard ubacio je 30 poena uz sedam asistencija, ali i uz loš šut iz igre 6/21. Carmelo je upisao 24 poena, a Enes Kanter unatoč razbijenoj arkadi dodao je deset poena i 14 skokova. Kod Phile Joel Embiid zaustavio se na 35 poena i devet skokova, a Ben Simmons na 23 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Još jedan sjajan nastup Stepha Curryja odveo je Warriorse do pobjede s 40 poena od čega 10/19 za tricu te osam skokova i pet asistencija. 25 poena i 13 skokova na drugoj strani imao je Nikola Vučević.

NBA:
Boston Celtics - Toronto Raptors 120:106
Houston Rockets - Miami Heat 94:101
Detroit Pistons - Indiana Pacers 95:111
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 118:114
Golden State Warriors - Orlando Magic 111:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!