Košarka

Zadar u Omišu svladao Split i obranio Kup

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Zadar u Omišu svladao Split i obranio Kup
Foto: Pixsell

Pobjedom nad Splitom u finalu u Omišu, košarkaši Zadra obranili su trofej Kupa Krešimira Ćosića te su postali rekorderi ovog natjecanja s osam trofeja...

Košarkaši Zadra pobjedom nad Splitom u Omišu su postali pobjednici Kupa Krešimira Ćosića po osmi put u povijesti ovog natjecanja, po čemu su rekorderi ispred Cedevite sa sedam. Zadrani su u finalu svladali Split sa 79:70 te su obranili trofej osvojen prošle godine na domaćem terenu.

Susret je bio potpuno drukčiji od onog što smo gledali u dva dana na Gripama kad je Split pomeo prvu, a Zadar drugu utakmicu. Ovaj put je kroz veći dio susreta bio egal, a uglavnom se Zadar držao u vodstvu od četiri do sedam poena razlike.

Prvi put se Zadrani odvajaju krajem prve i početkom druge, ali se Split do poluvremena vraća na minus tri, a onda dobrim otvaranjem drugog dijela i preokreće susret. No, smogao je Zadar snage da još jednom vrati prednost od sedam poena na krilima Bursaća i Cartera.

Posljednji pokušaj Splita donosi Žute na 66:67 polaganjem Ukića, ali u posljednje tri minute Zadar veže četiri trice i lomi utakmicu. Pogodio je Bursać pa Carter, a onda se priključuju Antonio Jordano i kapetan Dominik Mavra i dotad užasna šuterska partija Zadra dobiva začin.

Ovaj put se nije ponovilo polufinale protiv Cibone i Zadar je uspio mirno privesti susret kraju za 79:70 i sad je osvajač posljednja dva trofeja u Hrvatskoj jer se prošle sezone finale lige nije igralo. Najzaslužniji za zadarsku feštu bio je Chinanu Onuaku koji je ponio titulu MVP-a sa 16 poena i devet skokova.

Bursać je dodao 14 i postao je ključan igrač u polufinalu i finalu, dok je Carter bio raznovrstan s 13 poena, šest skokova i pet dodavanja. Kod Splita je Marko Luković zabio 20 uz šest skokova, dok je Pavle Marčinković imao 12 uz osam skokova.

Kup Krešimir Ćosić, finale:
Split - Zadar 70:79

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!