Košarka

Clippersi i Sunsi nastavili nizati pobjede, lako pali Cavsi i Magic

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.02.2021.
Clippersi i Sunsi nastavili nizati pobjede, lako pali Cavsi i Magic

Dva susreta s hrvatskim košarkašima noćas su bila na rasporedu u NBA ligi. Očekivane domaće pobjede upisali su Clippersi i Sunsi...

Phoenix Sunsi nastavljaju sa sjajnim igrama te su noćas upisali šestu uzastopnu pobjedu. Ovaj put ugostili su Orlando Magic kojeg su svladali sa 109:90. Obrana je odigrala važnu ulogu, posebno u prvom poluvremenu gdje su Sunsi zaustavili Orlando na samo 35 ubačenih poena.

Dario Šarić odradio je svoju drugu utakmicu nakon što je propustio njih čak 13 zbog koronavirusa i ozljede gležnja. Ovaj put je za 16 minuta ubacio sedam poena (2/5 za dva, 0/2 za tri, 3/3 slobodna) uz pet uhvaćenih skokova.

Najbolji kod Phoenixa bili su Devin Booker s 27 poena i šest asistencija, Mikal Bridges s 21 poenom i pet skokova te Deandre Ayton s deset poena i 13 skokova. Kod Orlanda Terrence Ross ubacio je 23 poena uz šest skokova i pet asistencija, Dwayne Bacon dodao je 19 poena, a Nikola Vučević 14 poena i deset skokova.

Uspješni su bili i Los Angeles Clippersi koji su ugostili Cleveland Cavalierse i svladali su ih sa 128:111.Ni ovdje nije bilo posebne dvojbe, Clippersi su imali susret pod kontrolom i nisu dopustili Cavsima da ozbiljno zaprijete. Nisu nastupili Kawhi Leonard i Paul George, ali Clippersima nije smetalo.

Kod pobjednika Lou Williams u svom prvom startu ove sezone upisao je 30 poena uz deset asistencija, Marcus Morris dodao je 23 poena i šest skokova, a Serge Ibaka upisao je 21 poen, devet skokova i šest asistencija. Ivica Zubac za 15 minuta ubacio je pet poena (1/2 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova.

Kod Cavsa Collin Sexton ubacio je 22 poena, po 20 su dodali Darius Garland (šest asistencija) i Cedi Osman dok je Jarrett Allen dodao 15 poena i deset skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Orlando Magic 109:90
Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 128:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!