Košarka

Bucksi neočekivano poraženi kod Thundera, Davis ozlijeđen, Lakersi poraženi

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.02.2021.
Bucksi neočekivano poraženi kod Thundera, Davis ozlijeđen, Lakersi poraženi

Osim dva susreta s hrvatskim igračima, odigrano je još sedam dvoboja, a poraze su upisali LA Lakersi u Denveru, Milwaukee Bucksi u Oklahoma Cityju i Dallas Mavericksi kod kuće od Blazersa...

Thunder je napokon upisao pobjedu i to protiv ni više ni manje nego Milwaukee Bucksa. Thunder je slavio sa 114:109 uz ključnu tricu Justina Jacksona. Bucksi su u završnici zaprijetili, smanjili zaostatak, ali nisu došli do preokreta.

Jackson je upisao 22 poena i pet asistencija, a Al Horford je dodao 20 poena, sedam skokova i devet asistencija. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 24 poena uz 17 skokova i deset asistencija, Khris Middleton dodao je 23 poena, a Bobby Portis 21 poen uz šest skokova.

Mason Plumlee upisao je prvi triple-double karijere i pomogao je Detroit Pistonsima da dođu do pobjede protiv New Orleans Pelicansa. Pistonsima ne ide ove sezone, ali napokon su uspjeli spojiti dvije pobjede i to je za njih dobra vijest.

Plumlee je susret završio sa 17 poena, deset skokova i deset asistencija, Josh Jackson ubacio je 21 poen, a Sviatoslav Mihailiuk dodao je 18 poena. Kod poraženih po 26 poena ubacili su Zion Williamson (osam skokova) i Brandon Ingram (sedam asistencija), a Steven Adams ubacio je 13 poena i uhvatio 12 skokova.

Portland unatoč svim problemima izgleda i igra dobro. Novu pobjedu upisao je u gostima kod Dallas Mavericksa što mu je četvrta u nizu. Mavericksi su se u završnici vratili iz dvoznamenkastog minusa, ali Portland je ipak na kraju odnio pobjedu na krilima sjajnog Damiana Lillarda.

Lillard je upisao 34 poena uz 11 asistencija i tricu 5/11 dok je Gary Trent dodao 17 poena. Dallasu nije pomogla niti još jedna sjajna večer Luke Dončića koji je skupio 44 poena (5/8 trica), devet asistencija i sedam skokova. Kristaps Porzingis slijedio je s 18 poena i osam skokova.

Denver Nuggetsi stigli su do treće pobjede u nizu i nanijeli Lakersima sedmi ovosezonski poraz. Veliki hendikep za Lakerse bila je ozljeda Anthonyja Davisa koji je na parketu proveo svega 14 minuta i to je olakšalo posao Denveru.

Jamal Murray s 25 poena i Nikola Jokić s 23 poena, 16 skokova i deset asistencija predvodili su Denver dok je na drugoj strani LeBron James ubacio 22 poena uz deset skokova i devet asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 114:109
Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 123:112
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 118:121
Denver Nuggets - LA Lakers 122:105
Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 110:122
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 112:116
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 110:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!