Košarka

Sjajan nastup Zupca u pobjedi oslabljenih Clippersa protiv Heata

Branimir Korać • utorak, 16.02.2021.
Sjajan nastup Zupca u pobjedi oslabljenih Clippersa protiv Heata

LA Clippersi i Utah Jazz nastavili su bilježiti pobjede, Clippersi su svladali Miami, a Utah Philadelphiju. Posebno je vrijedna pobjeda Clippersa koja je ostvarena bez četvorice startera, ali uz sjajan nastup Ivice Zupca...

Los Angeles Clippersi su protiv Miami Heata nastupili bez Kawhija Leonarda, Paula Georgea, Nicolasa Batuma i Patricka Beverleyja, samo je Serge Ibaka iz startne petorke bio na parketu. Međutim niti on nije imao uobičajenu minutažu, nije bilo potrebe jer je Ivica Zubac odigrao sjajnu utakmicu.

Zubac je vodio veliku bitku pod koševima i na kraju je odigrao vjerojatno svoju najbolju utakmicu ove sezone. Dobio je 28 minuta i za to vrijeme je ubacio 22 poena (9/11 za dva i 4/4 s linije slobodnih bacanja) čemu je dodao osam skokova i +14 s njim na parketu.

Clippersi su na kraju slavili sa 125:118, a Tyronne Lue mogao je biti vrlo zadovoljan: "Prava momčadska pobjeda, nastavili smo se boriti i nismo odustajali. Imali smo dobar protok lopte, napadali obruč, pronalazili suigrače, igrali smo kao momčad", govorio je nakon susreta.

Odličnu utakmicu odradili su i Marcus Morris koji je ubacio 32 poena (6/8 trica) i Lou Williams s 18 poena i deset asistencija.

Kod Miamija Jimmy Butler upisao je 30 poena, deset skokova i deset asistencija, a po 27 poena dodali su Bam Adebayo (12 skokova, sedam asistencija) i Tyler Herro (pet skokova).

Jazzeri su nastavili pobjednički niz i došli su dio osme uzastopne pobjede. Ugostili su Sixerse koji su bili bez Joela Embiida, ali i bez njega su pružili jak otpor uz sjajan nastup Bena Simmonsa.

Simmons na jednoj strani, na drugoj Jordan Clarkson vodila se velika bitka među njima dvojicom, Simmons je na kraju ostvario učinak karijere, Clarkson ostao dva poena prekratak, ali je Jazz ipak slavio.

Bojan Bogdanović šuterski nije imao dobru večer. Igrao je puno, 36 minuta, te je ubacio 11 poena (4/6 za dva, 0/6 za tri, 3/3 slobodna) uz pet skokova. Clarkson je završio s 40 poena (8/13 trica, Donovan Mitchell dodao je 24 poena i pet asistencija, a Joe Ingles 20 poena i pet asistencija.

Kod Phile Simmons je završio s 42 poena, 12 asistencija i devet skokova, Tobias Harris je dodao 36 poena i deset skokova, a Dwight Howard 14 poena i 12 skokova.

NBA:
LA Clippers - Miami Heat 125:118
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 134:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!