Tenis

Kraj za Jurak u polufinalu parova

Matej Kačan • srijeda, 17.02.2021.
Kraj za Jurak u polufinalu parova

Hrvatska tenisačica Darija Jurak ipak se nije uspjela plasirati u finale ženskih parova na Australian Openu. Ona i Nina Stojanović su protiv Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove uzele prvi set, ali su izgubile...

Iskusna hrvatska tenisačica Darija Jurak ipak nije uspjela najbolji tjedan svoje karijere oploditi nastupom u finalu Grand Slama. 36-godišnja Zagrepčanka i njena partnerica Nina Stojanović zaustavljene su u polufinalu ženskih parova u Australian Openu.

Jače su ipak bile Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova sa statusom trećih nositeljica, ali su Jurak i Stojanović imale svoju priliku. One su za 40 minuta uzele prvi set sa 6:3 i to nakon što su imali 1:2 i break zaostatka.

No, u drugom setu nisu uspjele preokrenuti rani 0:2 zaostatak i favoritkinje lako uzimaju drugi set sa 6:2, a onda u trećem setu su Jurak i Stojanović te koje prve oduzimaju servis protivnicama, ali nisu uspjele to potvrditi svojim servis gemom pa je odmah 2:2, a onda pri 5:4 Krejčikova i Siniakova rade drugi break i slave sa 6:4.

U finalu će igrati protiv drugih nositeljica Arine Sabalenke i Elise Mertens.

Australian Open, polufinale parova (Ž):
D. Jurak/N. Stojanović - B. Krejcikova/K. Siniakova (3) 6:2, 2:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!