Tenis

Tsitsipas u fantastičnom meču velikim preokretom svladao Nadala

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.02.2021.
Tsitsipas u fantastičnom meču velikim preokretom svladao Nadala

Poznati su polufinalisti Australian Opena. Jučer smo saznali da će prvi polufinalni par činiti Novak Đoković i Aslan Karacev, a danas smo dobili i drugi par, u njemu se sastaju Stefanos Tsitsipas i Daniil Medvedev...

Sjajan meč odigrali su Stefanos Tsitsipas i Rafael Nadal. Grk je pokazao veliku psihološku snagu, karakter, uspio je okrenuti meč iako je gubio 2:0 u setovima i cijeli momentum bio je na strani Nadala.

Nakon meča Nadal je priznao kako je vjerojatno i sam pogriješio u koracima tijekom meča i ispustio je kontrolu koju je imao u prva dva seta. Na upit je li osjetio problem s leđima, kratko je poručio: "Ne, nije bilo nikakvih fizičkih problema koji bi me zaustavili. Jednostavno nekada vam ide, nekada ne."

Tsitsipas se napunio samopouzdanjem nakon što je dobio tie-break trećeg seta i ostao u meču. U četvrtom setu je odlično servirao, s druge strane radio pritisak na servisu Nadala. U trećem Nadalovom gemu u tom setu u kojem se suočavao s break loptama, Tsitsipas je uspio doći do breaka i poravnanja na 2:2 u setovima.

Peti set donio je veliku borbu, obojica su čvrsto držali svoje servis gemove, sve do 5:5 kada Tsitsipas dolazi do 0:40 i odmah radi break. Na servisu za meč dopustio je Nadalu jednu break loptu, ali on je nije iskoristio i Tsitsipas koristi svoju treću meč loptu u susretu za prolazak u polufinale.

U sjajnom nastupu pogodio je 17 aseva bez ijedne dvostruke servis pogreške, imao je 49 winnera i 38 neprisiljenih pogrešaka. Tu je i Nadal bio "u plusu" s 58 winnera i 42 neprisiljene pogreške.

Protivnik u finalu bit će mu Daniil Medvedev koji je u ruskom dvoboju svladao Andreja Rubljova u tri seta.

Bila je to dominacija četvrtog nositelja koji je samo u prvom setu imao manjih problema, kasnije je dominirao i mlađeg sunarodnjaka ispratio je iz turnira.

Australian Open, četvrtfinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) - Rafael Nadal (Španjolska, 5) 3:6, 2:6, 7:6(4), 6:4, 7:5
Daniil Medvedev (Rusija, 4) - Andrej Rubljov (Rusija, 7) 7:5, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!