Košarka

Murray i Embiid vodili svoje ekipe velikim predstavama

Matej Kačan • subota, 20.02.2021.
Murray i Embiid vodili svoje ekipe velikim predstavama

Bogata NBA večer je iza nas, a najbolje individualne predstave su s po 50 poena pružili Joel Embiid i Jamal Murray koji su vodili svoje ekipe do pobjeda...

Nagrade za najbolje partije minule NBA večeri definitivno idu Jamalu Murrayju i Joelu Embiidu. Murray je nakon više tjedana sjajne igre Nikole Jokića koji je vukao Denver napokon odigrao kako zna i može i kako je izgledao u balonu u Orlandu.

Sjajni je Kanađanin koš Cleveland Cavaliersa zatrpao s čak 50 poena u pobjedi 120:103, a Cavsima nije bio dovoljan Jarrett Allen s 20 poena i 10 skokova. Jednako maestralan bio je Embiid koji je zabio istih 50, ali je uhvatio i 17 skokova i sa Sixersima je slavio 112:105 protiv Bullsa. Zach LaVine opet je ostao kratkih ruku s 30 poena, pet skokova i pet asistencija.

Veliku partiju odigrao je i Nikola Vučević. Crnogorski centar najavljuje kandidaturu za mjesto centra u All-Star rezervama, a na tom je tragu odigrao partiju s 30 poena, 16 skokova i 10 asistencija za triple-double i pobjedu njegovog Magica koji je srušio Warriorse sa 124:120. Steph Curry nije razočarao s 29 poena, sedam skokova i 11 asistencija, ali nije uspio svoju momčad povesti do pobjede.

Vrlo neugodan niz poraza napokon su prekinuli Milwaukee Bucksi. Nakon pet izgubljenih utakmica su dobili jednu, s 98:85 protiv OKC Thundera. Giannis Antetokounmpo je kapetanski poveo svoju momčad s 29 poena, 19 skokova i osam dodavanja. Uvjerljivi su protiv Pistonsa bili Memphis Grizzliesi sa 109:95 uz 29 poena Ja Moranta.

Minnesota Timberwolvesi nastavljaju nizati poraze, ovaj put je s 86:81 u neobično siromašnoj utakmici bolji bio Toronto. Norman Powell opet je bio sjajan s 31 poenom i šest skokova. Atlanta Hawksi i dalje igraju ispod očekivanja koja su porasla dovođenjem pojačanja na ljeto.

Bez glavnog trenera koji je na porodu djeteta su Hawksi poraženi od Boston Celticsa sa 121:109 koje je predvodio Kemba Walker s 28 poena, pet skokova i šest dodavanja u svom povratku nakon kraće pauze. Kod Hawksa je nedovoljan bio Trae Young s 31 poenom i 11 dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!