Vodeni sportovi

Crnogorci preko peteraca do Tokija, Hrvatskoj ostala još jedna šansa

Branimir Korać • subota, 20.02.2021.
Crnogorci preko peteraca do Tokija, Hrvatskoj ostala još jedna šansa
Foto: Pixsell

Reprezentacija Crne Gore izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Crnogorci su u polufinalu olimpijskog turnira bili uspješniji od Hrvatske boljim izvođenjem peteraca, a Hrvatskoj je ostala zadnja šansa, susret za treće mjesto koji će izravno odlučiti tko će u Tokio...

Hrvatski vaterpolisti propustili su prvu priliku za plasman na Olimpijske igre u Tokio. U polufinalu kvalifikacijskog turnira igrali su protiv Crne Gore i upisali poraz na peterce.

Hrvatska je u zadnjoj minuti imala vodstvo i napad za rješavanje pitanja prolaza, ali nije to iskoristila te je na kraju odluka pala na peterce.

U prvom poluvremenu igralo se gol za gol, nitko nije imao više od gola prednosti, a reprezentzacije su se izmjenjivale u vodstvu.

Crna Gora bolje je ušla u drugo poluvrijeme i odmah je golovima Ivovića i Vidovića otišla na 7:5, ali Hrvatska je brzo odgovorila preko Fatovića i Bukića te na kraju uspjela i povesti uoči zadnje dionice.

U četvrtoj četvrtini Crnogorci su izjednačili da bi Bukić novim golom pogodio za 10:9. Hrvatska je minutu prije kraja s igračem više imala napad za plus dva, ali Lazović brani šut Bukića.

24 sekunde prije kraja Miroslav Perković poravnava, Hrvatska ne koristi svoj zadnji napad i odluka pada na peterce.

Tamo Fatović gađa vratnicu, Lazović brani pšokušaj Bukića, a Draško Brguljan zabija za potvrdu tokijske vize za Crnu Goru.

U hrvatskom sastavu po tri gola zabili su Luka Bukić i Andro Bušlje, a Marko Bijač skupio je 14 obrana. Kod Crne Gore po dva gola zabili su Vlado Popadić, Stefan Vidović i Aleksa Ukropina.

Kvalifikacije za Olimpijske igre, polufinale:
Crna Gora - Hrvatska 14:12 (10:10)

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Olimpijske igre - kvalifikacije, nokaut faza

polufinale

Crna Gora14:12 **Hrvatska
Grčka13:10Rusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!