Košarka

Zubac dobar u porazu Clippersa od Netsa, Bucksi produbili krizu Kingsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.02.2021.
Zubac dobar u porazu Clippersa od Netsa, Bucksi produbili krizu Kingsa

U noćašnjem programu u NBA ligi na parketu je bio tek Ivica Zubac od hrvatskih košarkaša. Zubac je odigrao dobru utakmicu protiv Netsa, ali Clippersi su svejedno poraženi...

Milwaukee Bucksi odigrali su prvu utakmicu kao domaćini s manjim brojem navijača na tribinama. 4. ožujka prošle godine zadnji put su imali gledatelje na tribinama, a skoro godinu dana kasnije oko 1800 posjetitelja dobilo je dozvolu za dolazak što je oko deset posto kapaciteta dvorane. Bucksi planiraju tražiti dozvolu za 25 posto popunjenosti tribina.

Bio im je to motiv više protiv skromnih Sacramento Kingsa koji su u velikom padu i ovdje su upisali sedmi uzastopni poraz. Bio je to jednostavan posao za Buckse koji su rutinski slavili sa 128:115.

Predvodili su ih Giannis Antetokounmpo s 28 poena i 18 skokova te Khris Middleton s 32 poena, osam skokova i šest asistencija. Kod Kingsa Tyrese Haliburton ubacio je 23 poena uz osam asistencija i pet skokova, Daquan Jeffries dodao j 18 poena i šest skokova, De'Aaron Fox 13 poena i deset asistencija, a Richaun Holmes 11 poena i 11 skokova.

Denver Nuggetsi upisali su poraz u gostima kod Hawksa koji su napravili praktički pola posla usporivši Nikolu Jokića. Jokić na svojim leđima nosi Nuggetse, ali niti on ovdje nije imao rješenje za dosta neugodne Hawkse koji imaju sasvim dovoljno oružja za svladati bilo koga na dobar dan.

Nuggetsima je ovo bila četvrta utakmica u šest dana i osjetio se umor. U drugom poluvremenu zaostajali su čak 22 poena da bi uspjeli smanjiti zaostatak na minus sedam 46 sekundi prije kraja, ali bliže od toga nisu došli.

Trae Young predvodio je Hawkse s 35 poena, 15 asistencija i šest skokova, Clint Capela dodao je 22 poena i deset skokova, a John Collins 12 poena i 11 skokova. Kod Nuggetsa Jamal Murray ubacio je 30 poena, Facundo Campazzo dodao je 16, a po 15 su upisali Will Barton, Nikola Jokić (deset skokova, šest asistencija) i Monte Morris (sedam skokova, šest asistencija).

Zanimljiv dvoboj odigran je u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Netse i upisali poraz 112:108. Netsi su uhvatili pravi ritam i stigli su do šeste uzastopne pobjede iako su ovdje Clippersi prijetili i imali čak i priliku okrenuti utakmicu na svoju stranu, ali nisu uspjeli.

28 sekundi prije kraja Kawhi Leonard s linije slobodnih bacanja poravnao je na 108:108 nakon čega Kyrie Irving promašuje tricu, ali DeAndre Jordan hvata skok u napadu i zabija. Slijedi greška Leonarda koji radi prekršaj u napadu, a James Harden s linije slobodnih bacanja zaključuje priču.

Harden je ubacio 37 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, Irving je ubacio 28 poena uz osam asistencija, a Jordan 13 poena uz 11 skokova. Clippersi su imali samo trojicu dvoznamenkastih - Paul George je ubacio 34 poena uz šest skokova i sedam asistencija, Leonard 29 poena uz 13 skokova (5/9 trica), a Ivica Zubac za 20 minuta ubacio je 13 poena (6/7 za dva, 1/2 slobodna) uz osam skokova.

Toronto Raptorsi upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu i uzvratili Sixersima za nedavni poraz. Tada je bilo 100:93, a sada 110:103, praktički su im uzvratili istom mjerom. Sixersima nije pomoglo niti to što se vratio Ben Simmons koji je odigrao odličnu utakmicu, ali njegova momčad nije uspjela slaviti.

Po 23 poena kod Toronta ubacili su Pascal Siakam (sedam skokova, osam asistencija) i Fred VanVleet (pet skokova, devet asistencija) dok je Chris Boucher dodao 17 poena i pet skokova, ali i +32 s njim na parketu. Kod Sixersa Simmons je ubacio 28 poena uz devet skokova i pet asistencija, a Joel Embiid 25 poena uz 17 skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 128:115
Orlando Magic - Detroit Pistons 105:96
New York Knicks - Minnesota Timberwolves 103:99
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 123:115
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 108:112
Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 101:117
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 110:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!