Košarka

Košarkaši kvalifikacije završili s dva poraza, u završnici bolja i Turska

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.02.2021.
Košarkaši kvalifikacije završili s dva poraza, u završnici bolja i Turska
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija je nakon 4-0 starta i izborenog Eurobasketa ipak završila kvalifikacije s dva poraza. U Istanbulu je nakon Nizozemske u završnici bolja bila i Turska koja je slavila s 84:78...

Iako je kroz cijeli susret bila vrlo konkurentna i u egalu, hrvatska košarkaška reprezentacija ipak nije uspjela pobjedom zaključiti kvalifikacije za Eurobasket. Nakon 4-0 starta su upisana dva poraza, a na zaključenju ciklusa je spretnija u završnici bila Turska.

Domaćin trećeg balona, kao i onog drugog je uspio izvući mini osvetu za poraz od Hrvatske u Ankari te je opravdao sva očekivanja i ulaganja u reprezentaciju koja ipak ide na europsku smotru.

Kroz cijeli tijek susreta nije bilo ekipe koja bi prelomila susret, Veljko Mršić je priliku dao onima koji su igrali manje i oni su mu to vratili jako dobrim dionicama i energijom pa je cijelo vrijeme rezultat u gabaritima od šest razlike za jednu do plus šest za drugu ekipu.

Hrvatska je najbolji period imala krajem treće i početkom četvrte dionice kad je Roko Prkačin dobro razigravao, a s dvije vezane trice Jakova Mustapića i Tomislava Gabrića uz još neke ubačaje Hrvatska ima i plus šest u posljednjoj četvrtini.

No, Shane Larkin je na kraju bio bolji i agresivniji i dokazao je svoju klasu zabadanjem, stvaranjem viška i poenima te asistencijama za Sertaca Sanlija i Bugrahana Tuncera pa Turci vraćaju prednost na ulasku u samu završnicu, a onda se u trileru slobodnih bacanja bolje snalaze za 84:78.

Larkin je ubacio 16 poena uz četiri trice, ali je imao sedam dodavanja. Po 17 su ubacili baš Tuncer s tri trice i Sanli koji je radio velike probleme u reketu. Kod Hrvatske je šuterski impuls dao Gabrić s 13 poena i tri trice, dok su po 12 ubacili Miro Bilan i Goran Filipović.

Ovaj je poraz nebitan za Hrvatsku jer je plasman osiguran još u prošlom prozoru, dok je domaćin svoje mjesto na Eurobasketu osigurao nakon pobjede nad Švedskom u subotu.

Eurobasket, kvalifikacije:
Turska - Hrvatska 84:78

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!