Košarka

Sunsi i Jazz do novih pobjeda, Šarić i Bogdanović dvoznamenkasti

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Sunsi i Jazz do novih pobjeda, Šarić i Bogdanović dvoznamenkasti

Phoenix Sunsi i Utah Jazz nastavljaju sa svojim vrlo dobrim formama pa su upisali nove pobjede i to vrlo uvjerljive, a dvoznamenkaste poene su upisala oba hrvatska predstavnika u tim momčadima...

Utakmicu koja je do posljednje četvrtine bila egal je Utah Jazz sa sjajnih 12 posljednjih minuta pretvorio u blowout od čak 22 poena razlike protiv Charlotte Hornetsa. Vrlo brzo je Jazz zaboravio na poraz od Clippersa te je sa sigurnih 132:110 protiv Hornetsa ostao uvjerljiv na vrhu Zapada.

Vrlo je to važno jer se iza Jazza stvorila gužva s čak tri momčadi s 10 poraza, dok ih Jazz ima samo šest i sve je uvjerljiviji na vrhu konferencije. Utah je postavila i rekord franšize u ovoj pobjedi - čak 28 trica, od čega 19 od igrača s klupe.

Donovan Mitchell je s 23 poena i osam asistencija bio prvo ime pobjednika, dok su šuterski doprinos s klupe dali Joe Ingles,Georges Niang i Jordan Clarkson s 21, odnosno 20 poena i među sobom su imali tih 19 trica. Ingles i Niang po sedam ubačenih, a Clarkson pet.

Bojan Bogdanović bio je nešto tiši od navedenih, ali je također bio dvoznamenkast. Hrvatski je šuter za 26 minuta na parketu gađao 4/8 iz igre, od čega savršenih 4/4 za dva te je ubacio 10 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Kod Hornetsa su Hayward i Ball zabili po 21.

U društvo Clippersa i Lakersa kao momčadi s 10 poraza su se priključili i Sunsi koji su također probili barijeru od 20 pobjeda i vjerni su pratitelji među momčadima na vrhu, a sjajnom napadačkom momčadskom partijom su ponizili Portland Trail Blazerse kod kojih Damian Lillard nije mogao sam.

Zabio je Lillard 24 poena, ali su Blazersi izgubili sa 134:100 protiv Sunsa kod kojih je Devin Booker bio maestralan s 34 poena, dok je 19 dodao Deandre Ayton. Velik doprinos dao je i Dario Šarić s 5/12 iz igre (2/4 trica) uz dva bacanja za 21 i pol minutu za koju je ubacio 14 poena uz devet skokova i asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!